Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft introduceert virtual machines met 32 CPU-cores en 448GB RAM in de Azure cloud

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 januari 2015 08:00 uur

Microsoft heeft nieuwe virtual machines geïntroduceerd in zijn Azure cloud. De nieuwe virtual machines heeft het bedrijf ‘G-series’ gedoopt met grote hoeveelheid CPU-cores, RAM en lokale SSD-storage. De grootste virtual machine die nu verkrijgbaar is in de Azure cloud heeft 32 CPU-cores, 448GB RAM-geheugen en 6.596GB lokale SSD-storage. Naar eigen zeggen gaat het om de grootste virtual machines die beschikbaar zijn in de public cloud.

Wanneer we het nieuwe aanbod vergelijken dan valt op dat de grootste virtual machine van Microsoft maar liefst twee keer zoveel RAM geheugen heeft als de grootste virtual machine van concurrent Amazon. Het gaat om 448GB RAM bij Microsoft (Standard_G5) tegenover 224GB RAM bij Amazon (Memory Optimized r3.8xlarge) Een virtual machine met 32 cores en 6.400GB lokale SSD-storage is wél ook in de Amazon AWS cloud te krijgen (Storage Optimized i2.8xlarge). Oftewel héél grote virtual machines met enorme hoeveelheid RAM-geheugen.

De kleinste virtual machine in de G-series (Standard_G1) heeft 2 vCPU-cores, 28GB RAM, 412GB SSD-storage. Bij elke grotere virtual machine versie in de G-series verdubbelen alle specificaties. Dus aantal CPU-cores, RAM-geheugen en SSD-storage. Op die manier zijn de specificaties van de grootste virtual machine, de Standard_G5, met 32 CPU-cores, 448GB RAM-geheugen en 6.596GB SSD-storage, 16 keer die van de Standard_G1.

azure-g5-series

azure-create-vm

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.