Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe overname in cloud: GoGrid naar Datapipe

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 22 januari 2015 10:00 uur

Datapipe neemt cloudprovider GoGrid over. Het Amerikaanse Datapipe had tot nu toe vooral datacenters in de VS en Shanghai, IJsland, Singapore en Londen, maar krijgt dankzij de overname nu ook het datacenter in Amsterdam in bezit. Datapipe wil vooral groeien in private cloud met VMware, AWS en haar eigen Stratosphere-oplossingen voor IaaS. En het bedrijf heeft daarbij goed begrepen dat het in de IaaS-markt maar om één ding draait: schaalgrootte.

GoGrid opende het Amsterdamse center in 2012. Toen was het vooral een strategische stap om de private cloud-oplossingen van GoGrid wereldwijd te kunnen aanbieden. In de afgelopen jaren zette GoGrid echter vooral in op Big Data. Vorig jaar lanceerde het daarvoor bijvoorbeeld tooling waarmee klanten relatief eenvoudig testomgevingen voor big data-applicaties naar grootschalige productieomgevingen kunnen migreren.

Datapipe viel in het afgelopen jaar juist op door een behoorlijk agressief acquisitiebeleid. Zo kocht het vorig jaar al Layered Tech, een managed services-bedrijf dat zich met haar diensten specifiek richt op de Amerikaanse overheid. Niet bepaald een overname zonder risico’s. De overname van GoGrid zal in die zin minder opzien baren, al is het wel de eerste grote overname van dit jaar in de cloudindustrie. Details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Volgens Gigaom past de overname prima in de trend van consolidatie in de cloud.

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.