Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Curator treft katvanger en leeg kantoor aan bij failliet Plant Hosting & Colocation

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 januari 2015 10:00 uur

Plant Hosting & Co-Location, één van de oudste hosters van Nederland, werd eind vorig jaar failliet verklaard. Uit het eerste verslag van de curator blijkt dat er een aantal vreemde zaken bij Plant waren. De curator schrijft in het verslag te vermoeden dat er sprake van fraude is en heeft daarom melding gemaakt bij het fraudemeldpunt.

Op 19 november werd Plant Hosting & Co-Location failliet verklaard. Toen de curator twee dagen later een bezoekje bracht aan het kantooradres van de hoster, deed hij een interessante ontdekking:

Daar werd de curator duidelijk gemaakt dat er in de gehuurde unit, wat niet meer is dan een klein kamertje op de eerste verdieping, nooit is gewerkt door iemand, dus ook niet van Plant Hosting. Een paar maanden geleden, maart/april 2014, zouden een paar personen wat dozen hebben gebracht en wat meubels (oude en versleten meubels) en gingen er vervolgens weer weg. Slechts af en toe kwam er iemand langs om de post (in de hal) op te halen en dat was het. De huurprijs is al maanden niet meer betaald. De unit/kamer is circa 2,5 x 3(,5) meter. Daarin vond de curator in totaal 13 verhuisdozen en 5 of 6 grote vuilniszaken met ordners gevuld met oude stukken, zoals oude facturen, nota, en andere oude stukken uit de jaren 2003 tot medio 2011-2012 en (oude ?) klantenmappen.

Enig bestuurder van Plant Hosting was Plant Holding B.V. Daarnaast was er ook nog een tweede bestuurder, de heer G. de V. (naam afgekort ivm privacy) die zich op 25 april 2014 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 echter als bestuurder uit had laten schrijven.

Op verzoeken van de curator aan De V. om informatie werd niet gereageerd. Daarom moest de rechter-commissaris er aan te pas komen om hem voor verhoor op te roepen. Tijdens het verhoor vertelde De V. dat hij sinds 2009 weliswaar formeel als bestuurder stond ingeschreven in het handelsregister, maar dat deed op verzoek van een derde. Hij ontving hier een vergoeding van 300 euro per maand voor. Echter had hij niet feitelijk de dagelijkse leiding over het bedrijf. De V. was dus een katvanger.

De curator heeft op basis van deze feiten “met toestemming van de rechter-commissaris, wegens vermoeden(s) van fraude, melding gedaan bij het fraudemeldpunt.”.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat de curator niet kon beschikken over de recente administratie. De meest recente gegevens waarover de curator beschikt, zijn uit 2010 en 2011 stammen. In 2010 wist het bedrijf een omzet te behalen van 867.613 euro en een nettowinst van 187.125 euro. In 2011 was de omzet teruggelopen naar 699.118 euro en maakte het 71.411 euro verlies.

De schulden van Plant Hosting & Co-location heeft de curator wel al gedeeltelijk zicht op. De Belastingdienst krijgt nog 213.829 euro, banken nog 310.855 euro en 337.365 euro staat er open bij concurrente debiteuren.

Joopie, 27 januari 2015 1:50 am

Arnaut neem eens contact op met elidomains

De jochies daar hebben de domeinen overgenomen kunnen je wel meer roddelzooi vertellen

Ohje en raad een wie daar werkt en eigenaar is ;-) smullen en popcorn!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.