Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wie wil er nou geen cloud datacenter als buur?

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 27 januari 2015 12:00 uur

Kolen stroom centraleWe staan er, in Nederland en al helemaal niet als direct betrokkenen, amper bij stil dat IT-bedrijven wel eens minder geliefd kunnen zijn. De meeste bedrijven in de sector veroorzaken geen directe vervuiling of overlast maar toch zijn ze niet overal welkom.

Een actueel voorbeeld daarvan staat genoemd op Datacenterknowledge. Hier wordt gewezen naar een bouwplan van Amazon voor een DC van omgerekend 46.000 vierkante meter (!) in North Virginia. Het is niet het gebouw zelf dat tot verzet leidt lezen we, maar wel het feit dat het gebouw aangesloten moet worden op het stroomnet en daarvoor zijn op de gekozen locatie op dit moment geen voorzieningen. Gevolg: er moeten masten worden geplaatst en daar zijn bewoners tegen gaan protesteren. Stroommasten bij scholen en huizen wordt als een gezondheidsrisico gezien, anderen klagen over de horizonvervuiling en waardeverlies van de woningen.

Bij ons gaan elektriciteitskabels vooral onder de grond, dus een deel van de Amerikaanse bezwaren zijn voor ons nieuw. Dat men zich zorgen maakt om de gezondheid dat kennen we ook in Nederland. Klagers die geen masten willen, zijn er hier ook genoeg, het doet er zo te zien niet eens aan toe of het een mast voor mobiele communicatie is of voor het transporteren van elektriciteit.

In hetzelfde artikel staat ook nog een ander argument dat gehanteerd is in weer een ander geval. Daar ging het over protest tegen de komst van datacenters omdat er dan elektriciteitscentrales bijgebouwd moeten worden en dat soort industriële objecten wil echt niemand in zijn achtertuin hebben.

Als je dat zo leest hebben we het – nota bene in een klein en dicht bevolkt land – best wel goed voor elkaar. Is hier wel eens geprotesteerd tegen de komst van een datacenter?

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...