Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostnet, KPN en PCextreme: Drie hosters met betere e-mail

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 5 februari 2015 08:00 uur

Deze week schreven we over het feit dat grote cloudproviders als Amazon en IBM inzetten op betere e-mail. Ook in Duitsland wordt er met “E-Mail made in Germany” sterk op e-mail ingezet. Nederland blijft op het gebied van betere e-mail achter. Daarom drie keer het goede voorbeeld van Hostnet, KPN en PCextreme hoe je in kan zetten op betere e-mail.

Hostnet

Bij Hostnet is e-mail niet alleen standaard onderdeel van webhostingpakketten. Hostnet biedt daarnaast ook verschillende zelfstandige e-maildiensten aan. Daarbij heeft de klant de keuze uit verschillende varianten op basis van Open-Xchange en Microsoft Exchange. Daarnaast kunnen klanten die een webhostingpakket hebben ook eenvoudig upgraden naar een van de andere e-mail diensten.

Wanneer we verder kijken dan zien we dat de klant bij Open-Xchange de keuze uit verschillende versies. Bij de duurdere versies zijn bijvoorbeeld CakeMail 100 inbegrepen waarmee eenvoudig nieuwsbrieven kunnen worden verstuurd. Bij de premium versie is in plaats van het standaard spamfilter, het spamfilter van SpamExperts inbegrepen.

Hostnet weet zich vooral te onderscheiden met een gedifferentieerd aanbod. De klant kan kiezen wat voor ‘betere e-mail’ bij hem past maar een extra optie als CakeMail is ook weer een extra manier om het aanbod verder te verbeteren. Daarnaast door dat klanten die al een hostingpakket hebben hun e-mail kunnen upgraden naar betere e-mail.

KPN

Het aanbod van e-mail diensten van KPN is in één woord saai. Je kan namelijk kiezen uit drie pakketten met Hosted Exchange, Hosted Exchange en nog een keer Hosted Exchange. Natuurlijk is Hosted Exchange een vorm van betere e-mail, maar zo onderscheidend is dat op zichzelf niet.

De manier waarop KPN zich wel weet te onderscheiden is heel subtiel. Het duurste Hosted Exchange pakket van KPN heeft namelijk naast 50GB opslag ook een onbeperkt archief voor oude e-mail (dat initieel 100GB groot is maar indien nodig kan worden uitgebreid). Daarover schrijft KPN: “U kunt zo altijd aan uw wettelijke bewaarplicht voor e-mail voldoen en eenvoudig mail terugzoeken.”.

Het maakt niet uit of dit uniek is, waar het om gaat is, dat KPN hiermee klanten een oplossing biedt voor een probleem waar klanten mee te maken krijgen, namelijk de wettelijke bewaarplicht voor e-mail. Ik vermoed dat KPN daarbij doelt op de fiscale verplichting om de bedrijfsadministratie 7 jaar te bewaren, waar e-mail onder valt. Een e-mail dienst waar de klant mee geholpen is. Dat is betere e-mail.

PCextreme

E-mail is bij alle hostingpakketten van PCextreme inbegrepen. Zelfs bij het pakket van 0,00 euro per maand. Echter heeft PCextreme ook een alles-in-één pakket waar ook een betere e-mail dienst onderdeel vanuit maakt. De klant krijgt namelijk de beschikking over twee Mail Suite Pro-accounts naast de mogelijk om standaard e-mail accounts te gebruiken.

Het belangrijkste onderscheid van PCextreme vergeleken met andere hosters is dat betere e-mail in de vorm van Mail Suite Pro een integraal onderdeel vormt van één van de webhostingpakketten van PCextreme. Het is niet een add-on die je er los bij moet kopen maar het hoort bij de webhosting die de klant afneemt.

PCextreme weet zich daarom vooral te onderscheiden met een andere benadering van e-mail. Betere e-mail is niet iets dat los moet worden gezien van een hostingpakket maar dat er onderdeel van is. Daarmee promoveert e-mail van ondergeschoven kindje tot een dienst die net zo belangrijk is als de snelheid en kwaliteit van het hostingplatform waar de website op draait.

Drie voorbeelden. Wie volgt?

Zijn Hostnet, KPN en PCextreme uniek? Nee. Elk van deze drie hosters zet betere e-mail op een bepaalde manier in. Daarmee geven ze het goede voorbeeld. Mogelijk zijn er ook andere hosters die het ook al op één van deze manier doen. Chapeau! Voor wie dat nog niet doen de vraag: wie volgt?

ISPam.nl Job board

Jeroen, 5 februari 2015 11:49 am

Weer een mooi stukje reclame werk!

Arnout Veenman, 5 februari 2015 12:17 pm

Jeroen, fijn om te zien dat dit artikel iets bij je losmaakt. Ik kan me echter niet voorstellen dat je serieus denkt dat er partijen zijn, die betalen om reclame te maken voor e-mail bij webhosting op een platform waar alleen maar concullega's komen!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...