Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon gaat financiële resultaten clouddiensten apart vermelden

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 februari 2015 16:16 uur

Hoe groot Amazon precies is qua clouddiensten is tot nu toe een kwestie van speculeren. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt vanaf volgend kwartaal de financiële resultaten van de Amazon Web Services (AWS) apart te gaan vermelden. In het laatste kwartaal van 2014 behaalde het bedrijf totaal een omzet van 29,33 miljard dollar.

Op dit moment is er wel al een beperkte indicatie van hoe hoog de omzet uit clouddiensten van de Amazon zijn. Van de totale omzet van 29,33 miljard dollar het afgelopen kwartaal viel 1,67 miljard dollar on het kopje “North America, Other.” waar ook de omzet uit de Amazon Web Services onder zijn opgenomen. Hoe groot onderdeel deze laatste van de post uitmaken, is nu nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk een significant deel zijn. Ter vergelijken een jaar geleden bedroeg de omzet uit deze post nog 1,17 miljard dollar, zo weet Bloomberg.

Volgens Amazon CFO Tom Szkutak is het apart bekend maken van de financiële resultaten van Amazon Web Services een logische manier om naar de business te kijken in 2015. Daarnaast meldde Szkutak dat er nog steeds veel in kapitaal en mensen bij Amazon Web Services wordt geïnvesteerd door zijn bedrijf. Ook dat is volgens hem niet meer dan logisch om te doen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.