Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacentrum voor Introweb in Hengelo

 • Door
 • Randy ten Have
 • geplaatst op
 • 7 november 2008 08:03 uur

De Lesscher IT Groep, waarvan Introweb onderdeel uitmaakt, heeft het beurscomplex Expo Center in Hengelo gekocht. Het 1,2 hectare grote complex, op een terrein van zo’n 6 hectare, zal veranderd worden in een Technology Center met een internationale dimensie.

Hans Lesscher laat tegenover ISPam.nl weten dat  alle bedrijven van de Lesscher IT Groep zullen zich op het complex vestigen. Daartoe zal naast de beurshal een nieuw kantoorgebouw verrijzen met een oppervlakte van 5000 tot 6000 m2. Alle bedrijven van de Lesscher IT Groep zullen zich op het complex vestigen. De enorme beurshal zal dienst doen als logistiek centrum en als datacenter. In het bestaande complex komt verder een ultramoderne showroom en een tot de verbeelding sprekende presentatie- en demonstratieruimte.

De beschikbare faciliteiten op het Expo Center complex bieden enorm veel mogelijkheden om een van de grootste, groenste en modernste datacenters van Nederland te realiseren. Hiermee springt de Lesscher IT Groep in op het landelijke tekort aan hoogwaardige datacenter ruimte. Bovendien hebben de verschillende bedrijven in de Groep een breed pakket oplossingen en diensten die gebruik kunnen maken van de aanwezige kennis en faciliteiten. Uiteraard biedt het datacenter ook mogelijkheden om nieuwe diensten aan te bieden. Introweb ontwikkelt het datacenter en wordt ook de eerste gebruiker, ter uitbreiding van haar huidige datafaciliteiten in Hengelo.

Toon, 7 november 2008 11:55 am

Daartoe zal naast de beurshal een nieuw kantoorgebouw verrijzen met een oppervlakte van 5000 tot 6000 m2. Alle bedrijven van de Lesscher IT Groep zullen zich op het complex vestigen. Daartoe zal naast de beurshal een nieuw kantoorgebouw verrijzen met een oppervlakte van 5000 tot 6000 m2.

Beetje verwarrend ;)

Thomas Lobker, 7 november 2008 1:08 pm

Toon, het totale oppervlakte van het huidige Expo Center is bijna 1 hectare (is 10.000 vierkante meter). Het zou mij overigens niet verbazen als het hele pand wordt gesloopt. Wat ik heb gehoord gaan ze eerst het kantoor bouwen en pas later het datacentrum. Dus dat kan nog wel even duren ;)

Toon, 7 november 2008 5:08 pm

Thomas,

De zin staat er 2 keer in.. slimmerik

Thomas Lobker, 7 november 2008 5:12 pm

Oeps, dat had ik niet gezien :)

Dennis Wijnberg (JR Online), 10 november 2008 9:37 am

Je weet dat dit in juni/juli al bekend was? ;)

 • Pingback: Lesscher IT Groep koopt Expo Center - webhostingtalk.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.