Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Storing Prolocation legt verschillende hosters en grote websites plat – update

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 februari 2015 13:56 uur

Een netwerkstoring bij Prolocation zorgt ervoor dat verschillende hosters en grote websites plat liggen. Onder de getroffen hosters zijn onder meer Domeinbalie.nl en XLhosted. Daarnaast zijn de websites van onder meer de Rijkoverheid en Telfort door de storing offline.

Update: 14:30 uur: XLhosted,  één van de getroffen hosters hebben bekendgemaakt dat de storing is opgelost. Informatie vanuit Prolocation zelf ontbreekt echter nog steeds.

Update 15:45 uur: De storing waar Mihosnet door getroffen is, staat los van de storing bij Prolocation, zo meldt het bedrijf. De glasvezelbreuk in Telecity 2 waar Mihosnet melding van maakte staat dus los van de storing bij Prolocation. Opvallend is wel dat de storingen op hetzelfde moment plaatsvonden. Of er daarom toch enig verband is tussen beide storingen is daarom een kwestie van speculeren. Sietse Bakker, CEO van Domeinbalie.nl stelt op Twitter dat er nog steeds geen enkele uitleg vanuit Prolocation is.

Update 17:50 uur: Anderhalf uur geleden is er op een Twitter account dat van  Prolocation zou zijn (er is ook een parodie account, dus we houden een slag om de arm) een tweetal status updates geplaatst. Daarin wordt gemeld dat de oorzaak van de storing nog steeds niet bekend is en ook is nog niet bekend wanneer deze opgelost zal zijn.

Update 19:45 uur: De eerste websites komen weer online. De website StoringsOverzicht.nl houdt een liveblog bij over de storing.

Door de storing zijn verschillende hostingbedrijven getroffen. Uit tweets blijkt dat het in ieder geval gaat om Domeinbalie.nl en XLhosted.

Ook zijn verschillende grote websites getroffen door de storing, zoals die van de Rijksoverheid, Geenstijl en Telfort. Ook techsite Executive-People hoort bij de getroffenen.

Zodra er meer bekend is over de storing bij Prolocation wordt dit artikel aangevuld.

Wouter, 10 februari 2015 3:03 pm

Waar is de redundantie gebleven?! Inmiddels 15.00 uur, maar nog steeds kan ik de genoemde site's niet bereiken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.