Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interxion en TelecityGroup kondigen fusie aan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 februari 2015 11:15 uur

Datacenterbedrijven Interxion en TelecityGroup gaan fuseren. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt in een gezamenlijk persbericht dat zojuist is verstuurd. Het fusiebedrijf wordt qua datacenter footprint niet alleen het grootste datacenterbedrijf van Nederland, maar van heel Europa.

Interxion heeft totaal 39 datacenters in 11 landen. TelecityGroup heeft totaal 37 datacenters in 10 landen. Er is enige overlap tussen de steden waar de datacenters van beide bedrijven gevestigd zijn. Het gaat daarbij onder meer om de steden met een belangrijke internet exchange: Amsterdam, Frankfurt en Londen. Echter zijn er verschillende steden waar maar één van beide bedrijven een datacenter heeft waaronder Brussel, Helsinki, Istanbul, Sofia, Stockholm en Zurich.

Als belangrijkste reden voor de fusie die wordt genoemd, is dat klanten daardoor beter kunnen worden bediend. Op die manier kan worden voldaan aan de toenemende eisen van klanten:

The combined business will allow the parties to provide customers with greater product choice and solutions for the dynamic and expanding needs of multi-faceted customers seeking to address global markets. The additional scale and scope of the combined operations will give customers an expanded product set, more robust connectivity choices, better landing points for access to European consumers and expanded gateways to new markets in Africa, Asia and Eastern Europe.

De fusie wordt vormgegeven als een overname van Interxion door TelecityGroup. De huidige aandeelhouders van Interxion krijgen daar aandelen voor terug. De huidige aandeelhouders van TelecityGroup krijgen op die manier 55 procent van de aandelen in het fusiebedrijf en de huidige aandeelhouders van Interxion 45 procent. De notering van de aandelen zal gebeuren aan de London Stock Exchange met een secondaire notering aan de New York Stock Exchange.

Met totaal 76 datacenters in heel Europa ontstaat door de fusie het grootste datacenterbedrijf van Europa. De fusie is nog wel onder voorbehoud van een goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Gelet op de enorme omvang van het nieuwe datacenterbedrijf in vergelijking met de concurrentie, wordt het interessant om te zien of die goedkeuring er komt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.