Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Denit, Dataplace en WIPA

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 23 februari 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnen gekomen. Bekijk hier onze top 3:  Denit Hosting publiceert hostingonderzoek 2015, Dataplace wint Europese aanbesteding en WIPA lanceert eerste flexibele Desktop as a Service.

1. Denit Hosting Solutions publiceert hostingonderzoek 2015

Managed hostingprovider Denit uit Amsterdam heeft haar hostingonderzoek 2015 gepubliceerd.  Wat verlangen organisaties van een hosting provider? Hoe belangrijk is het voor ze dat hun data zich binnen de Nederlandse landsgrenzen bevindt? Om antwoord te krijgen op deze en een aantal andere belangrijke vragen, hield Denit onlangs een onderzoek onder een groot aantal organisaties in verschillende branches. Van mode-retailer tot  woningcorporatie, van architectenbureau tot textielfabriek en van automatiseerder tot softwarebedrijf.
Lees het volledige bericht

2. Dataplace wint Europese Openbare Aanbesteding datacenterdiensten van een grote Nederlandse overheidsorganisatie

Dataplace, het grootste regionale carrier neutrale datacenter van Nederland heeft onlangs een Europese Openbare Aanbesteding voor het leveren van hoogstaande datacenterdiensten aan een grote Nederlandse overheidsorganisatie gewonnen. De inhuizing van de ICT apparatuur van deze overheidsorganisatie is onlangs naar ieders tevredenheid afgerond. De overheidsorganisatie, die vanuit haar beleid anoniem wenst te blijven, maakte al gebruik van een datacenter en heeft in de aanbestedingsprocedure de uitwijklocatie voor een active-active omgeving op de markt gebracht. Dataplace kwam als beste inschrijving, zowel op het gebied van kwaliteit als prijs, uit de bus.
Lees het volledige bericht

3. WIPA lanceert eerste flexibele Desktop as a Service platform

WIPA, expert op het gebied van Cloud oplossingen met vestigingen in Nederland en Brazilië, lanceert vandaag haar nieuwe Desktop as a Service platform wat organisaties helpt nog flexibeler om te gaan met ICT. Met deze nieuwe dienst kunnen MKB bedrijven binnen enkele minuten een nieuwe werkplek aanmaken, verwijderen of voorzien van benodigde software.
Lees het volledige bericht

Deze 3 berichten mag je ook niet missen:

Parallels ondersteunt Docker-toepassingen op Parallels Containers

Parallels heeft de containers-gebaseerde virtualisatie-oplossing Parallels Cloud Server uitgebreid met ‘native’ ondersteuning voor Docker toepassings­implementaties. Service providers kunnen het groeiend aantal ontwikkelaars dat Docker-toepassingen bouwt nu container-gebaseerde virtual private servers leveren. Parallels Cloud Server zal een veilige en ‘high-density’ virtuele serveromgeving bieden die service providers de mogelijkheid biedt om – op basis van prijs en prestatie – in deze snel opkomende markt te concurreren met grote public cloud providers.
Lees het volledige bericht

Juniper Networks breidt routing portfolio uit

Juniper Networks (NYSE: JNPR), de specialist in netwerkinnovatie, kondigt vandaag aan het routing portfolio uit te hebben gebreid waardoor het aanbod van Carrier Ethernet-producten wordt uitgebouwd. De nieuwe Juniper Networks® ACX500- en ACX5000-routers en verbeteringen van de Junos Space Network Management Platform-software van Juniper Networks zullen operators helpen om de vraag naar capaciteit bij te benen en sneller en kostenefficiënter nieuwe diensten uit te rollen.
Lees het volledige bericht

Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6. De nieuwe versie bevat updates die als basis dienen voor het bouwen van OpenStack-powered clouds voor enterprises met geavanceerde cloud-gebruikers, voor telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP’s) en publieke cloud hosting providers.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.