Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amsterdam grootste colocatie groeimarkt van Europa

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 februari 2015 08:00 uur

In Amsterdam werd de meeste colocatieruimte verhuurd in Europa. In het vierde kwartaal van vorig jaar werd zelfs bijna de helft van alle colocatieruimte gerekend naar opgenomen vermogen in Amsterdam verhuurd. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedbedrijf CBRE.

In Amsterdam werd er in heel 2014 in totaal voor 22,3 MW opgenomen vermogen (stroom) aan colocatie verhuurd. Daarmee laat onze hoofdstad Frankfurt en Londen achter zich. In deze twee andere tier-1 steden werd voor 18,4 MW en 17,5 MW aan colocatieruimte verhuurd.

In totaal werd er in 2014 in alle Europese tier-1 steden, waaronder ook Parijs en Madrid, voor 65,9 MW aan colocatieruimte verhuurd. In het vierde kwartaal van 2014 werd zelfs bijna de helft van alle colocatieruimte in Europa in Amsterdam verhuurd. In Amsterdam ging het om 4,8 MW terwijl het totaal in Europa om 9,8 MW ging.

Het marktleiderschap van Amsterdam is vergeleken met 2013 opvallend. De totale hoeveelheid verhuurde opgenomen vermogen in heel Europa in 2013 en 2014 verschilt met 0,3 MW nauwelijks. Het lijkt er op dat de groei van Amsterdam vooral ten koste is gegaan van Londen. In 2013 werd er in Londen nog voor 28,4 MW aan colocatieruimte verhuurd, terwijl dat in 2013 nog maar 18,4 MW was. Amsterdam steeg juist van 11,3 MW in 2013 naar 22,3 MW in 2014.

Door de enorme verkoop van colocatieruimte in Amsterdam is het de enige tier-1 colocatiemarkt van Europa waar de totale hoeveelheid beschikbare colocatie in 2014 is afgenomen. Er is ook in Amsterdam wel veel nieuwe colocatieruimte opgeleverd maar niet genoeg om de enorme groei van 97% aan verhuur in Amsterdam bij te benen.

Ook voor 2015 heeft Amsterdam goede papieren zo concludeert CBRE. Het bedrijf voorspelt daarom dat 2015 opnieuw een goed jaar voor de Amsterdamse colocatiemarkt zal worden.

colocatie-europa

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...