Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: BIT, True en Kroll Ontrack

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 2 maart 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnen gekomen. Bekijk hier onze top 3:  Een broodje IPv6 gezond, alstublieft over de uitrol van IPv6 in Nederland en de visie van BIT hierop, True verhuist naar een nieuwe pand en Kroll Antrack heeft de primeur met unieke oplossing data recovery.

1. Een broodje IPv6 gezond, alstublieft

Chris Grundemann, directeur ‘Deployment and Operationalization’ bij de Internet Society, noemt ze “broccolitechnologieën”. Je verdient er geen geld mee, maar ze zijn wel heel goed voor je. Naast DNSSEC en BCP38, schaart Grundemann ook IPv6 onder de broccolitechnologieën. Het is waar, nog bijna niemand heeft geld verdiend met de uitrol van IPv6 en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Maar op inmiddels korte termijn kan het niet uitrollen van IPv6 je wel geld gaan kosten. Host je websites, dan zullen je klanten in veel gevallen individuele bezoekers willen kunnen identificeren. Op termijn wordt dat schier onmogelijk zonder IPv6. Draaien er applicaties in je netwerk en blijf je lekker alleen op IPv4, bereid je dan maar voor op allerlei wazige supportvragen omdat de dienst soms wel en soms niet goed werkt. IPv6 is goed voor jou, voor je klanten én voor de gebruikers.
Lees het volledige bericht

2. True verhuist naar ‘werkomgeving van de toekomst’

Managed hostingprovider True verhuist op 1 maart aanstaande naar het voormalige G-Star-pand op de Keienbergweg 100 in Amsterdam Zuidoost. Het karakteristieke en centraal aan de A2 gelegen pand – dat op duurzame wijze is gerenoveerd – biedt voldoende ruimte voor de groei-ambities van True. Het kantoor is met 120 flexibele werkplekken ingericht op basis van een volledig nieuw concept waarin ontmoeting en interactie centraal staan. Met deze stap wordt de capaciteit om kennissessies te hosten flink vergroot. Werkplekoplossingen uit de cloud worden integraal aangeboden door de intensievere samenwerking met zusterorganisatie Multrix, die, samen met digitaal bureau voor brancheverenigingen S2B, ook het kantoor aan de Keienbergweg 100 betrekt.
Lees het volledige bericht

3. Data recovery specialist heeft de primeur met unieke oplossing

Kroll Ontrack, leverancier van onder meer oplossingen voor data recovery en e-discovery producten en diensten, kondigt vandaag aan dat de onderneming er als eerste in is geslaagd om een data herstel oplossing te ontwikkelen voor alle zogenoemde ‘Leiders’ die vermeld staan in het nieuwste magische kwadrant voor software-defined storage (SDS) van Gartner. Door de gepatenteerde en beproefde methodologie voor data recovery toe te passen is Kroll Ontrack in staat om de configuratie van de software-defined storage (SDS) te decoderen. Eindgebruikers krijgen hierdoor weer toegang tot hun data vanaf het tijdstip dat ze data kwijt zijn geraakt. Dit ultieme redmiddel is een uitkomst voor ondernemingen die worden geconfronteerd met dataverlies en de daaropvolgende downtime in een software defined virtuele omgeving.
Lees het volledige bericht

Deze 3 berichten mag je ook niet missen:

HP en Progress bieden gezamenlijk hybride cloud-oplossingen

Progress  heeft bekend gemaakt dat het Rollbase® rapid application development (RAD)-platform “Helion Ready” gecertificeerd is. Vanaf nu kan het platform ingezet worden bij HP’s distributie van OpenStack. De combinatie van het Rollbase-platform met het HP Helion OpenStack-project, biedt organisaties een hybride cloud-oplossing die flexibiliteit, IT-beveiliging en -beheer biedt. Tegelijkertijd kunnen ontwikkelaars eenvoudig en snel applicaties ontwikkelen (RAD) en uitrollen.
Lees het volledige bericht

Ciena introduceert nieuwe mogelijkheden voor de wereld van web-scale

De groeiende populariteit van cloud computing, netwerkvirtualisatie en open architecturen heeft gezorgd voor een nieuwe web-scale dynamiek, die ingrijpende gevolgen heeft voor de ontwikkeling van moderne netwerkarchitecturen. Als antwoord op deze dynamiek introduceert Ciena nieuwe oplossingen waarmee operators, cloud-aanbieders en content providers hun klanten rijkere applicatie-ervaringen kunnen bieden en enorme aantallen gebruikers met content kunnen verbinden. Deze innovaties omarmen de filosofie van web-scale IT door meer bandbreedte te bieden en de kosten te stroomlijnen door krachtiger efficiëntie, netwerkautomatisering en flexibiliteit.
Lees het volledige bericht

Penton’s ResellerClub Presents HostingCon Europe kondigt Pearse O’Donohue als keynote speaker op het congres aan

​­HostingCon, de voornaamste handelsbeurs voor de cloud­ en hostingsector, kondigt u met plezier de keynote speaker voor ResellerClub Presents HostingCon Europe aan. Pearse O’Donohue, het hoofd van de sectie cloud computing van de Europese Commissie, zal de sector aanspreken over de Europese wetgeving die voor de hosting­ en cloudproviders van belang is.
Lees het volledige bericht

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.