Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Toch goedkeuring overname Scarlet door Belgacom

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 11 november 2008 08:01 uur

Vrij onverwacht heeft de Belgische Raad voor de Mededinging uiteindelijk toch haar goedkeuring gegeven aan de overname van Scarlet door Belgacom. Wel heeft de Raad een aantal beperkende voorwaarden gesteld. De meest opvallende voorwaarde is dat Belgacom het glasvezelnetwerk dat dekking heeft in vrijwel heel Belgie zal moeten verkopen. Verder mogen klanten van Scarlet per direct hun contract met Scarlet/Belgacom kunnen opzeggen en moet Belgacom het aanbod van Scarlet tenminste drie jaar op de markt houden tegen de zelfde of gunstigere voorwaarden als Scarlet, overigens geldende deze beperkende voorwaarden enkel voor Belgiƫ, gezien Belgacom in Nederland geen activiteiten heeft, zo meldt Webwereld.

Rudi Vansnick voorzitter van de Belgische Telecom & Internet Klantenvereniging (Tik vzw) liet in een reactie tegenover ISPam.nl weten dat het nog even afwachten wordt wat de gevolgen zullen zijn als de overname effectief heeft plaatsgevonden. Wel is Tik blij dat hun wensen om het aanbod van Scarlet tenminste drie jaar in stand te houden en de verkoop van het glasvezel netwerk van Scarlet onderdeel zijn van de voorwaarden die zijn opgelegd. Door de verkoop van het netwerk van Scarlet hoopt Tik dat er opnieuw een nieuwe grote speler op de Belgische markt actief zal worden. Al maakt Tik zich ook zorgen over de overname, want ook worden de opgelegde voorwaarden netjes nageleefd, dan nog wordt Belgacom weer groter en sterker en dat komt de vrije telecom- en internetmarkt in Belgiƫ niet ten goede, aldus Tik.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.