Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Geschillencommissie ISPConnect voor hostingdiensten goed van start

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 maart 2015 08:00 uur

De geschillencommissie die branchevereniging ISPConnect in het leven heeft geroepen, is goed van start gegaan, stelt ISPConnect-directeur Simon Besteman. Een opvallend eerste resultaat is dat door het bestaan van de geschillencomissie geschilen tussen hosters en klanten écht worden opgelost.

De werkwijze van de ISPConnect geschillencommissie kan volgens Besteman het beste geïllustreerd worden aan de hand van de procedure. Een klant die een geschil heeft met zijn hoster en er onderling niet uitkomt, kan op de website van ISPConnect een formulier vinden waarmee het geschil kan worden aangemeld.

Na aanmelding van het geschil wordt deze beoordeeld door Besteman. Indien het geschil ontvankelijk is, omdat het betrekking heeft op hostingdiensten, krijgen hoster en klant nog 10 dagen de tijd om het geschil samen onderling op te lossen. Mochten de hoster en de klant er na die periode onderling niet zijn uitgekomen, dan wordt het geschil door de geschillencommissie behandeld.

Een opvallend resultaat is dat in de meeste gevallen het geschil alsnog tussen de hoster en de klant onderling wordt opgelost. Vaak gebeurt dat zelfs binnen één dag. Besteman is tevreden met dit resultaat:

Het doel van de geschillencommissie is om een laagdrempelige manier te bieden om geschillen te beslechten. Een uitspraak van de geschillencommissie beëindigt wel het geschil, maar één van beide partijen krijgt toch ongelijk. Dat hoster en klant er onderling uitkomen lost het geschil écht op. Dat is precies het doel wat we willen bereiken met de geschillencommissie.

Binnenkort komt iedereen die betrokken is bij de geschillencommissie bij elkaar om de eerste resultaten te evalueren, stelt Besteman. Over verdere plannen voor de geschillencommissie kan hij nog geen uitspraken doen. Het is vooral belangrijk dat we nu goed van start zijn, zo besluit Besteman.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.