Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Geschillencommissie ISPConnect voor hostingdiensten goed van start

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 maart 2015 08:00 uur

De geschillencommissie die branchevereniging ISPConnect in het leven heeft geroepen, is goed van start gegaan, stelt ISPConnect-directeur Simon Besteman. Een opvallend eerste resultaat is dat door het bestaan van de geschillencomissie geschilen tussen hosters en klanten écht worden opgelost.

De werkwijze van de ISPConnect geschillencommissie kan volgens Besteman het beste geïllustreerd worden aan de hand van de procedure. Een klant die een geschil heeft met zijn hoster en er onderling niet uitkomt, kan op de website van ISPConnect een formulier vinden waarmee het geschil kan worden aangemeld.

Na aanmelding van het geschil wordt deze beoordeeld door Besteman. Indien het geschil ontvankelijk is, omdat het betrekking heeft op hostingdiensten, krijgen hoster en klant nog 10 dagen de tijd om het geschil samen onderling op te lossen. Mochten de hoster en de klant er na die periode onderling niet zijn uitgekomen, dan wordt het geschil door de geschillencommissie behandeld.

Een opvallend resultaat is dat in de meeste gevallen het geschil alsnog tussen de hoster en de klant onderling wordt opgelost. Vaak gebeurt dat zelfs binnen één dag. Besteman is tevreden met dit resultaat:

Het doel van de geschillencommissie is om een laagdrempelige manier te bieden om geschillen te beslechten. Een uitspraak van de geschillencommissie beëindigt wel het geschil, maar één van beide partijen krijgt toch ongelijk. Dat hoster en klant er onderling uitkomen lost het geschil écht op. Dat is precies het doel wat we willen bereiken met de geschillencommissie.

Binnenkort komt iedereen die betrokken is bij de geschillencommissie bij elkaar om de eerste resultaten te evalueren, stelt Besteman. Over verdere plannen voor de geschillencommissie kan hij nog geen uitspraken doen. Het is vooral belangrijk dat we nu goed van start zijn, zo besluit Besteman.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!