Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DNS-servers domeinreseller eNom getroffen door 5 uur durende storing

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 maart 2015 17:19 uur

Domeinnaamreseller eNom is gisteren getroffen door een wereldwijde storing van zijn DNS-servers. De storing duurde maar liefst vijf uur! Volgens de op éen na grootste registrar ter wereld zjn de domeinnamen van één op de drie klanten van het bedrijf door de storing getroffen. Desondanks heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt waardoor de storing is veroorzaakt.

Wat opvalt is dat er relatief weinig aandacht voor de storing is in de internationale media gezien eNom totaal maar liefst 9,7 miljoen gTLD domeinnamen heeft geregistreerd en ook nog een onbekend aantal ccTLD’s. Ook zou maar liefst één op drie klanten van eNom getroffen zijn door de storing, meldt theWHIR.

Een mogelijke verklaring voor de beperkte aandacht voor de storing, is dat de impact van de storing relatief beperkt is gebleven omdat veel klanten van eNom hun eigen DNS-servers gebruiken en daardoor niet afhankelijk zijn van de DNS-servers van eNom.

Toch is het opvallend dat de storing maar liefst vijf uur heeft geduurd. Van de één na grootste registrar ter wereld mag je toch verwachten dat ze in de gaten houden of hun DNS-servers goed functioneren en dat ze in het geval van een storing die snel oplossen. Ook heeft het bedrijf een dag later nog geen uitleg gegeven over de achtergrond van de storing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.