Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Uniserver haalt anti-pedo website uit de lucht

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 7 januari 2007 23:23 uur

Onder dreiging van een kort geding heeft Uniserver de anti-pedo website stopkindersexnu.nl uit de lucht gehaald. Op de website stonden ondermeer persoonsgegevens van pedofielen.

Een van de pedofielen waar persoonsgegevens over online waren geplaatst, een 43 jarige man die in 1996 tot 3,5 jaar cel wegens pedofilie is veroordeeld, dreigde Uniserver, de ISP waar de website stond, met een kortgeding dat dinsdag zou dienen. Nu de website door Uniserver uit de lucht is gehaald, is het kortgeding van de baan.

Op zich is het jammer dat het niet tot een kortgeding is gekomen, gezien het interessant zou zijn geweest om te zien hoe de rechter hier over zou oordelen. Dit zou namelijk een interessant vonnis kunnen opleveren over de rechtmatigheid van internet schandpalen.

Daarbij is de vraag of het algemene belang (waarschuwing tegen pedofielen) voor het individuele belang (eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer en privacy) gaat. Ik denk zelf het laatste, echter ben ik geen rechter en voor ISP’s, zoals in dit geval Uniserver, die dat moeten beoordelen na een notice-takedown melding, zou dit een nuttig handvat kunnen geven. Al moet er ook weer niet al te veel waarde aan één vonnis worden gegeven.

Zoals was te verwachten is de website in kwestie alweer op een ander adres bereikbaar.

Triloxigen, 8 januari 2007 11:56 am

Gratis reclame?
Sponsor een pedowebsite!

Martijn Engler, 8 januari 2007 4:36 pm

Persoonlijk vind ik dat niet aan ons (de burger) is om dit soort informatie te publiceren, want de volgende stap is dat iedereen die maar eens íets gedaan heeft gelijk met foto en al op internet staat.

Arjan Bijnen, 9 januari 2007 5:08 pm

Jammer dat je niet in het artikel vermeld hebt dat de eigenaresse van de website ook al een keer is mishandeld vanwege haar site.

Ik vindt het nut van deze site echter enorm goed.... Als ouder zijnde is het heel moeilijk een pedofiel te herkennen en zeg nou eerlijk, iedereen zal zijn/haar kind uit de buurt van dit soort zieke mensen willen houden?? Als je zoon persoon niet kan herkennen doordat dit soort websites uit de lucht gehaald worden, hoe kan je dan verkomen dat je kind in aanraking komt met een al reeds veroordeelde pedofiel??

Uiteraard gaat het vermelden van iets wat mensen gedaan hebben geheel tegen de Nederlandse wet in. Dat uniserver de website offline gehaald heeft om zo een rechtzaak te verkomen is dus begrijpelijk. Ik zal zelf denk ik echter een keer of wat nadenken voordat ik een dergelijke website down haal en de discussie bij de rechter best aan willen gaan. Denk dat de uitslag van deze zaak zal varieren van rechter tot rechter. Het ligt er maar net aan wat de rechter belangrijker vindt, de veiligheid van kinderen of de bescherming van een pedofiel welke op elk moment van de dag weer in herhaling kan vallen.

Wat dit betreft is de gedachtengang van Dhr. G. Wilders misschien nog niet eens zo gek.

Ron, 10 januari 2007 12:20 am

@Arjan: vergeet ook niet dat de eigenaresse een nogal dubieus karakter heeft met een aardige geschiedenis, die veelal gepaard gaat met leugens en een hoop aandachtrekkerij. Check wat dat betreft overvonne.nl eens; die enigzins objectief over deze mevrouw bericht.

Arjan Bijnen, 10 januari 2007 2:02 pm

Beste Ron,

Ik ken heel de eigenaresse van deze site niet, laat staan haar verleden. Er zal echter vast wel een persoonlijke reden zijn waarom ze een dergelijke pagina online publiceerd.

Los van dit vindt ik persoonlijk de gedachten achter een dergelijke website niet bepaald verkeerd. Dit betreft echter een persoonlijke mening!!

yvonne, 22 januari 2007 6:21 am

Op dit moment bent u op de alternatieve stek van STOP KINDERSEX. Op de achtergrond werken wij er hard aan om onze definitieve website vanaf een buitenlandse server helemaal tip top in orde te krijgen. Naast een forum zoals deze zijn we bezig een weblog, een wikipedia, een informatiedesk in de portal te realiseren. We maken daarbij gebruik van de techniek die PMachine ons biedt. De steunbetuigingen die wij hebben gekregen na het offline halen door een hostingprovider van www.stopkindersenu.nl zijn hartverwarmend. Met onze nieuwe website zal STOP KINDERSEX geheel onafhankelijk van derden opereren. E.e.a. vergt een hele boel organisatie en heel veel gestructureerd positief overleg met justitie en onze huisadvocaat. Om slagvaardig en nog daadkrachtiger met onze activiteiten aan de gang te gaan hebben wij voor voorlopig een mediastop afgekondigd. Heeft u vragen en / of suggesties dan zien wij die met bijzondere belangstelling tegemoet via [email protected] of via [email protected].

http://282.freebb.com/sks/sks-section-7.html
De eerste Data base van Nederland.

Censor, 3 maart 2007 4:12 pm

De website staat weer nonline op diverse url.
www.stopkindersex.nu en www.stopkindersex.com

pirlvs, 19 oktober 2008 11:06 pm

ik vind mensen die anti pedo website hebben veel recht in zijn eigen hand nemen deze mensen zijn zelf pedofielen veel frustratie

 • Pingback: TeamLeon » Schreeuwvodje en de negen pedo’s

 • Pingback: Stopkinderhex » Blog Archive » Schreeuwvodje en de negen pedo’s

 • Pingback: Schreeuwvodje en de negen pedo’s | Stopkinderhex

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.