Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: BIT, Infradata en Rackspace

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 16 maart 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3: Rechter maakt einde aan bewaarplicht communicatiegegevens, Basefarm gaat samenwerken met Infradata om het netwerk van Basefarm te beveiligen tegen DDoS en Rackspace biedt zijn Europese klanten vanaf heden ook ondersteuning voor het cloudplatform van Microsoft.

1. Rechter maakt een einde aan bewaarplicht communicatiegegevens

Woensdag 11 maart heeft de rechtbank Den Haag uitspraak gedaan in het kort geding tegen de Staat over de Wet Bewaarplicht Telecommunicatie. De vorderingen zijn toegewezen. De Staat moet die wet, die inhoudt dat telecombedrijven en internetproviders diverse gegevens over internet- en telefoniegebruik zes tot twaalf maanden moeten bewaren zodat justitie die kan gebruiken voor het handhaven van de wet, voor de eisers buiten werking stellen.
Lees het volledige bericht

2. Basefarm kiest voor de anti- DDoS-oplossingen van Infradata voor optimale netwerkbeveiliging

Managed Service Provider Basefarm en Network Integrator Infradata zijn een samenwerking aangegaan voor de beveiliging van het netwerk van Basefarm tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen. De geïmplementeerde anti-DDoS-oplossing zorgt ervoor dat het netwerk en de diensten beschikbaar blijven gedurende een DDoS-aanval.
Lees het volledige bericht

3. Rackspace breidt aanbod uit met ondersteuning voor Microsoft Cloud

Rackspace biedt zijn Europese klanten vanaf heden ook ondersteuning voor het cloud-platform van Microsoft, waaronder Microsoft Hyper-V, System Center, Windows Server 2012 R2 en Windows Azure Pack. Hiervoor is Rackspace tevens toegetreden als lid van het Microsoft Cloud OS Network. Dankzij dit initiatief kan een consistent netwerk geleverd worden in datacenters van klanten, in Microsoft Azure en bij providers zoals Rackspace.
Lees het volledige bericht

Deze 3 berichten mag je ook niet missen:

Cisco en Microsoft breiden partnership uit met nieuw cloudplatform

Cisco kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn partnership met Microsoft op het gebied van cloud en datacenters. Deze uitbreiding omvat een nieuwe gemeenschappelijk technologieplatform dat ontworpen is om sneller services te kunnen leveren aan service providers en hun overstap naar de Intercloud te versnellen. Verder hebben 14 cloudproviders aangekondigd dat zij toetreden tot Cisco’s Intercloud partner-ecosysteem.
Lees het volledige bericht

Parallels Cloud Server officieel geaccepteerd als ondersteunend Server Virtualisatieproduct voor OpenStack

Parallels Cloud Server, de commerciële container­oplossing van Parallels, is nu officieel als server virtualisatie infrastructuurproduct geaccepteerd in OpenStack, Kilo release. De erkenning zorgt ervoor dat serviceproviders die OpenStack als een infrastructurele oplossing gebruiken daarvoor Parallels Cloud Server in kunnen zetten. Ook meer dan 150 bedrijven die het wereldwijde opensource-initiatief ondersteunen kunnen de technologie veilig integreren in hun eigen aanbod.
Lees het volledige bericht

BIT relatie ITON organiseert Cloudforum 2015 op 31 maart a.s.

Na het succes van Grip met ICT eind 2013 in Radio Kootwijk organiseert ITON opnieuw een groot evenement: Cloudforum 2015. IT managers, CIO’s en systeembeheerders zijn van harte welkom op dinsdag 31 maart in het CineMec te Ede. Een dag waarop business en IT samenkomen.
Lees het volledige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.