Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Cloudflare lanceert dienst om legacy DNS-servers te versnellen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 maart 2015 08:00 uur

Cloudflare heeft afgelopen week een nieuwe dienst gelanceerd waarmee websites requests van hun DNS-servers nog sneller kunnen maken en kunnen beschermen tegen DDoS-aanvallen. Virtual DNS, zoals de nieuwe dienst heet, fungeert als een reversed proxy tussen de achterliggende nameservers van een domeinnaam en de rest van het internet.

Oude legacy DNS-servers hebben vaak geen geweldige performance maar het is vaak voor bedrijven ook niet mogelijk om dat te veranderen. Virtual DNS werkt als een reversed proxy die de response van de legacy DNS-server in zijn cache opslaat. Hierdoor kan een klant zijn eigen DNS-server blijven gebruiken terwijl de performance van de DNS-significant toeneemt. Ook moet de dienst werken als een schild tegen DDoS-aanvallen en malafide aanvragen.

Uit statistieken van DNSPerf, dat de performance van DNS-servers van verschillende hosts in kaart brengt, blijkt inderdaad dat Cloudflare wereldwijd de snelste DNS-servers heeft met een gemiddelde responsetijd van 14,96 milliseconden.

Opvallend is echter ook dat DigitalOcean, één van de grootste cloudproviders ter wereld dat als eerste klant gebruikmaakt van Virtual DNS de traagste DNS-servers heeft van allemaal. Volgens dezelfde statistieken van DNSPerf heeft Digital Ocean een responsetijd van 170,44ms en heeft daarmee de traagste DNS-servers van alle gemonitorde providers. Dat betekent in ieder geval dat er behoefte is aan een dienst zoals Virtual DNS. Echter roept het ook de vraag op hoe het mogelijk is dat de DNS-responses zó traag is, terwijl ze gebruik maken van Virtual DNS?

virtual-dns-only

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.