Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Toegang tot YouTube op last van de rechter geblokkeerd in Brazilië

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 januari 2007 15:36 uur

De Braziliaanse rechter besloot vorige week dat een sexfilmpje waarin het model Daniela Ciccarelli de hoofdrol speelt, moest worden verwijderd van de populaire videowebsite YouTube. Om problemen te voorkomen gaf YouTube daar gehoor aan, echter worden er continu nieuwe versies van het sexfilmpje op YouTube geplaatst.

Nadat het YouTube niet lukte om het sexfilmpjes verwijderd te houden, droeg de Brazilliaanse rechter telecombedrijven op om YouTube te blokkeren tot aan het moment dat het filmpje (definitief) niet meer te vinden is op YouTube. Op dit moment hebben de twee grootste telecombedrijven in Brazilië Brasil Telecom en Telefonica hier gehoor aan gegeven. Hierdoor is YouTube vanuit Brazilië zeer beperkt bereikbaar.

Het is compleet van de zotte dat YouTube geblokkeerd dient te worden van de rechter. Joehoe meneer de rechter, het sexfilmpje staat op verschillende andere plekken op ‘het grote boze internet’. Kunt u niet beter meteen gelasten dat het hele internet geblokkeerd moet worden, tot het sexfilmpje nergens meer terug te zien is?!

gerwin, 9 januari 2007 5:04 pm

Ik denk dat we dit steeds meer gaan zien. Ik geloof dat het ook al eens met google (of ebay) in frankrijk is gebeurd omdat deze nazi artikelen toonden oid. We gaan dit straks ook zien met sites zoals allofmp3.com. Internet zal steeds verder worden geregeerd en gereguleerd door mensen die er geen ene f*ck van snappen. Ik hoop dat ik er naast zit, maar denk het niet ;)

G

Arjan Bijnen, 9 januari 2007 5:20 pm

Ook hier zie je maar weer dat vele rechters achterlopen op de tijd en eigenlijk helemaal niet bekend zijn met de gang van zaken op de digitale snelweg. Rechter zorgt dat YouTube wordt geblokkeerd maar ondertussen wordt het filmpje via P2P programma's als Kazaa en iMesh nog vaker binnengehaald dan bij aanvang van de zaak. Beetje domme uitspraak dus.

Los van dat vindt ik het uberhaubt belachelijk dat internetproviders bepaalde sites blokkeren. Naar mijn mening is Internet (+ toebehoren) juist iets wat iedereen naar volledige vrijheid moet kunnen gebruiken. Wanneer iets in overtreding is van de wetten (zoals Allofmp3.com) moeten ze juist de bron hiervan aanpakken.

ing. Randy ten Have, 9 januari 2007 9:54 pm

Arjan,

Bij Allofmp3 vindt geen overtreding van de (Russische) wet(ten) plaats, daar er juist op het punt van auteursrechten ene probleem met de wetgeving is aldaar.

Neemt niet weg dat organisaties achter muziekrechten eens goed gecontroleerd moeten worden, zowel nationaal alswel internationeel.

Arjan Bijnen, 10 januari 2007 1:58 pm

Randy,

Allofmp3 was als voorbeeld bedoeld ;-).

Eweka, 10 januari 2007 3:21 pm

BTW,

Ik weet niet of iemand het filmpje gezien heeft (staat in de dump op geenstijl), maar als je dat gezien heb ga je pas echt lachen waar ze zich in godsnaam druk om maken.

het filmpje een 'sex filmpje' noemen is 100x te veel eer :D

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.