Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Glasvezelbreuk zorgt voor netwerkstoring CloudVPS – update 2

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 maart 2015 13:16 uur

Het netwerk van CloudVPS is getroffen door een storing. Uit een tweet van CloudVPS blijkt dat de storing is veroorzaakt door graafschade aan een glasvezel in de buurt van Equinix. CloudVPS maakt gebruik van datacenters Equinix AM1 en AM3 in Amsterdam.

Update 20:00 uur: Om 18:08 uur heeft CloudVPS op Twitter gemeld dat de storing is opgelost.

Update 17:00 uur: CloudVPS werkt aan het netwerk. Een deel van de VPS’en is nog niet bereikbaar.

Update 15:30: Op twitter wordt gemeld dat de glasvezel duct waar het waarschijnlijk om gaat maar liefst 432 glasvezels bevat. De reparatie (het lassen) van alle glasvezels zal daarom naar verwachting maar liefst 12 uur gaan duren.

De storing begon vanmorgen rond 9:50 uur, om 10:04 uur maakte het bedrijf zelf via een tweet bekend dat een storing is. Om 10:55 wist CloudVPS te melden de storing veroorzaakt is door graafschade bij Equinix. Het is echter niet duidelijk waar de graafschade precies is ontstaan.

Een klant meldt in een tweet dat alle drie de datacenters van CloudVPS niet bereikbaar zijn. Naast de datacenters van Equinix maakt het bedrijf ook gebruik van het datatacenter van euNetworks in Amsterdam.

Op Twitter meldt CloudVPS bezig te zijn met een oplossing in de vorm van een failover. Wanneer de storing zal zijn opgelost, is onbekend. In de laatste tweet die voorbij kwam om 13:07 uur liet het bedrijf weten nog steeds aan een oplossing te werken en dat de netwerkstoring nog niet is opgelost.

Opvallend en positief is echter dat verschillende klanten, waaronder Hypernode (Byte), ruim een uur geleden al lieten weten dat de infrastructuur die zij bij CloudVPS afnemen, wel weer bereikbaar is. Instant-update: In een update op Twitter laat Byte weten dat de storing toch nog niet helemaal voorbij is.

Wanneer er meer informatie over de storing bekend is, wordt dit artikel aangevuld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.