Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eerste .il-registrars geaccrediteerd

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 januari 2007 09:33 uur

Een .il-domeinnaam (Israël) registreren was tot voor kort enkel mogelijk via het .il-registry, Internet Association Israel (ISOC-IL). Op 4 december 2006 is het gestart met de accreditatie van registrars voor de uitgifte van .il-domeinnamen. De eerste geaccrediteerde .il-registrar is de Israëlische ISP, Domain The Net, welke nu co.il en org.il domeinnamen kan registreren.

Om het registreren van een .il-domeinnaam via registrar aantrekkelijker te maken, heeft ISOC-IL zelf de prijzen voor registratie/verlenging van een .il-domeinnamen bijna verdrievoudigd van 90NIS naar 230NIS (~ 42 euro). De prijs voor een registrar zal ongeveer de helft zijn met zo’n 20 euro, uiteraard afhankelijk van de marge van het registrar.

Het is interessant om te zien dat een registry pas bij 91,751 geregistreerde domeinnamen de registrar functie over wenst te dragen aan derde partijen. Dit gezien het onderhouden van de contacten en contracten met de houders van zoveel domeinnamen vanuit de functie van registry én registrar vrij intensief moet zijn geweest. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden waarom ISOC-IL nu registrars aan het accrediteren is.

Om .il-registrar te worden, moet er ondermeer bij de accreditatie een werkend systeem worden getoond dat communiceert met het .il-registry. Daarom heeft ISOC-IL een 88 pagina’s tellend ‘Registry-Registrar System (1.0) REFERENCE MANUAL (1.1)‘ (PDF) online gezet, waar tot in detail de werking van de interface wordt uiteengezet.

Via: Domainnews

AlexanderOnline, 11 januari 2007 5:30 pm

Waarom kiest men voor .co.il en .org.il? dat is toch helemaal niet handig en mooi?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.