Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: BIT, Amsio en Cyso

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 6 april 2015 12:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3: BIT over de stroomstoring en het belang van ‘black-buildingtest’, Onderzoek van Amsio: Hostingbranche nog niet klaar voor hybrid cloud en Cyso verviervoudigt capaciteit in Global Switch Datacenter Amsterdam.

1. Stroomstoring: Het belang van een ‘black-buildingtest’

Vorige week heeft een groot deel van Noord-Holland langdurig zonder stroom gezeten. Nu is dit vervelend als je net aan het stofzuigen bent of je favoriete televisieprogramma kijkt, maar als dit betekent dat je servers hierdoor niet meer functioneren, dan heeft dit verstrekkende gevolgen voor je bedrijfsvoering. Tijdens deze stroomstoring werd al snel duidelijk welke bedrijven hierop wel en niet goed voorbereid waren. Maar hoe is de stroomvoorziening bij BIT geregeld?
Lees het volledige bericht

2. Hostingbranche nog niet klaar voor hybrid cloud

Uit onderzoek op de World Hosting Days blijkt dat de meerderheid van ruim 260 respondenten geen hybride cloud oplossing levert. Het onderzoek is door cloudprovider Amsio gehouden onder de bezoekers van de World Hosting Days. World Hosting Days is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld die van 24 t/m 26 maart werd gehouden in Rust, Duitsland.
Lees het volledige bericht

3. CYSO verviervoudigt capaciteit in Global Switch Datacenter Amsterdam

In februari 2015 vond de officiële oplevering plaats van Cyso’s nieuwe suite in het grootste datacenter van Nederland: Global Switch in Amsterdam. De uitbreiding door de ingebruikname van deze nieuwe ruimte resulteert in een verviervoudiging van Cyso’s beschikbare capaciteit in Global Switch en past in de groeiambities en uitbreidingsplannen van de Nederlandse managed hosting provider.
Lees het volledige bericht

Deze 3 berichten mag je ook niet missen:

i3D.net Cloud: uw strategische IT keuze voor 2015

Op 17 april wordt van 12:00 tot 17:00 uur het exclusieve partner event van i3D.net in samenwerking met Microsoft georganiseerd. Het event vindt plaats op een unieke locatie in Rotterdam: LantarenVenster. Tijdens een gevarieerd programma gehost door Michiel Steltman, maakt u kennis met een ‘nieuwe’ en uiterst betrouwbare speler in de zakelijke hosting markt. Ook wordt de i3D.net Cloud gelanceerd….
Lees het volledige bericht

Interoute met hulp van nieuwe investeerders op overnamepad

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, maakt bekend dat investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners met minderheidsaandeelhouder Emirates International Telecommunications (EIT) een overeenkomst hebben gesloten voor een aandeel van 30 procent in Interoute. De verwachting is dat de transactie eind april 2015 afgerond zal zijn. Met de nieuwe investeerders voorziet Interoute meer acquisities te kunnen doen en haar positie in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in heel Europa te versterken.
Lees het volledige bericht

Datawerkgroep Europese Unie geeft fiat aan dataverwerkingsovereenkomst Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) kondigt vandaag aan dat de Artikel 29-werkgroep, het samenwerkingsverband van autoriteiten voor databescherming van de Europese Unie (EU), de AWS Data Processing Agreement (DPA) heeft goedgekeurd, waardoor klanten wereldwijd verzekerd zijn dat de AWS-overeenkomst voldoet aan de hoge eisen die de EU-wetgeving aan databescherming stelt. Met de goedkeuring van de AWS DPA, die de standaard contractuele clausules omvat (de zogenoemde modelclausules), kunnen AWS-klanten persoonlijke gegevens van de Europese Economische Ruimte (EER) naar andere landen overzetten, in de wetenschap dat de data bij AWS dezelfde strenge beveiliging krijgt als in de EER.
Lees het volledige Engelstalige bericht

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.