Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPam.nl genomineerd voor een RegiStar Award

  • Door
  • Barbara van de Velde
  • geplaatst op
  • 13 april 2015 15:32 uur

Op 16 april vindt het jaarlijkse Registar Debat en RegiStar Awards plaats in Utrecht. Het VvR Registrar Debat is hét jaarlijkse event van de Vereniging van Registrars waar .nl-registrars elkaar ontmoeten en debatteren over internetontwikkelingen, domeinnamen en .nl in het bijzonder. Aansluitend op het Registrar Debat worden dit jaar voor het eerst de RegiStar Awards uitgereikt.

We stelden Berend van Dalfzen, voorzitter commissie marketing en communicatie van de Vereniging van Registrars, een aantal vragen over het evenement en de RegiStar Awards. ISPam.nl is één van de drie genomineerden in de categorie .nl Supporter.

Waarom hebben jullie de RegiStar awards in het leven geroepen?

“Tijdens diverse bijeenkomsten van de VvR en andere branchebijeenkomsten worden collega’s, bedrijven of personen geroemd om hun prestaties. Het leek ons tijd om daar vanuit collega’s een award aan te verbinden. En de VvR is als vertegenwoordiging van alle .nl-registrars daarvoor uiteraard een zeer geschikt platform. Samen staan we voor een sterk .nl … en als iemand dan zijn hoofd op de een of andere manier boven het maaiveld uitsteekt dan mag daar best een blijk van waardering voor worden gegeven.”

Wie zijn de genomineerden?
Er zijn 3 categorieën; .nl-Registrars, .nl-Registranten en .nl-Supporters.

Genomineerden categorie .nl-Registrar
Welke registrar is op de een of andere manier bijzonder positief opgevallen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het Nederlandse registrarveld, het (Nederlandse) internet of in het bijzonder het .nl domein?

1) BIT.nl
2) Antagonist.nl
3) Transip.nl

Genomineerden categorie .nl-Registrant
Welke persoon of organisatie heeft een bijzonder initiatief opgestart onder een .nl-domein? Het gaat hier dus om de houder, de gebruiker van een .nl domeinnaam.

1) Marktplaats.nl
2) Coolblue.nl
3) Blendle.nl

Genomineerden categorie .nl-Supporter
Welke persoon of organisatie buiten het registrarveld heeft veel betekend voor de registrars, de VvR, het (Nederlandse) internet of het .nl domein?

1) Nawas.nl
2) ISPam.nl
3) DINL.nl

Hoe zijn de genomineerden geselecteerd?
“Dit eerste jaar heeft het bestuur van de VvR samen met de drie VvR-commissies de lijst met genomineerden samengesteld. Daarbij is uiteraard al uitvoerig gediscussieerd en is een behoorlijke lijst aan gegadigden door stemming teruggebracht naar de drie genomineerden per categorie. In de toekomst willen we de registrars zelf kandidaten laten aanleveren inclusief motivatie waaruit dan het VvR bestuur weer een gefundeerde finalelijst zal samenstellen.”

Wie kunnen er stemmen op de awards?
“Alle .nl-registrars kunnen hun stem uitbrengen. Dat kan met de netwerkapp die speciaal voor het Registrar Debat is geïntroduceerd. Ook kan er via de site van de VvR worden gestemd.”

De awards maken onderdeel uit van het Registrardebat. Wat zijn de belangrijkste thema’s van het debat dit jaar?
“De belangrijkste thema’s dit jaar zijn brancheorganisaties en adoptie van nieuwe technologieën. Jos Wesselink van BrancheWerk verzorgt een inleiding over de kracht van brancheorganisaties en de wijze waarop diverse brancheorganisaties elkaar kunnen versterken. Marco Davids, technical advisor van de SIDN, spreekt over het spanningsveld tussen technologische ontwikkeling en commerciële belangen. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden laat hij zien waar dat spanningsveld zich bevindt. Daarna gaan onder leiding van dagvoorzitter Ronnie Overgoor de discussie aan over de ingeleide thema’s. Maar het bestuur hoort uiteraard ook graag van de aanwezigen waar het bestuur zich de komende tijd op moet richten namens hun.”

Is er verder nog iets interessants om te vertellen over het Registrardebat en de RegiStar Awards?
“Dit jaar zijn voor het eerst ook andere stakeholders, die niet .nl-registrar zijn, aanwezig. Hierdoor kunnen de thema’s nog breder worden belicht en kunnen partijen die onderdeel uitmaken van een discussie, ook zelf actief deelnemen aan die discussie.  Tot slot is het Registrar debat een uitgelezen kans je mening te laten horen en natuurlijk een gezellige borrel te drinken en te betwerken met branchegenoten.”

Het Registrardebat en de RegiStar Awards in het kort

Wanneer: Donderdag 16 april vanaf 13:00 uur
Waar: CitySense Utrecht (Sint Jacobstraat 12, Utrecht)
Aanmelden: http://www.verenigingvanregistrars.nl/nieuws/vvr-registrar-debat
Stemmen: http://www.verenigingvanregistrars.nl/nieuws/stemnuvoorderegistarawards2015

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.