Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ber|Art winnaar WHT Slotjeskoning Verkiezing 2006

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 16 januari 2007 18:27 uur

Het rommelt al enige tijd tussen de moderators en de bezoekers van de website van webhostingtalk.nl. Het grootste probleem daarbij is dat de bezoekers van mening zijn dat de moderators topics veel te snel en vooral ook willekeurig van een slotje voorzien.

Vooral één moderator is berucht onder de bezoekers om de grote hoeveelheid slotjes die deze plaatst, dat is Berrie Pelser op webhostingtalk.nl bekend onder zijn bedrijfsnaam Ber|Art en door de bezoekers wordt hij ook wel Slot|Art, Ber|Edit en Slotenmaker genoemd.

De afgelopen weken beginnen bezoekers telkens meer in opstand te komen en zou je zelfs kunnen stellen dat sommige bezoekers collectief bezig zijn om, vooral de moderators, te zieken. Vandaag startte Andrew Passon, op webhostingtalk.nl bekend als DaRkDrEw, om 00:27 uur een verkiezing genaamd de ‘WHT Slotjeskoning Verkiezing 2006‘ met 3 genomineerden, Ber|Art, Domenico en Headout.

Toen om 15:15 uur het topic van de verkiezing OP SLOT werd gedaan door Domenico met de mededeling dat ‘En de winnaar is bekend dus dit topic kan dicht.’. Na amper 15 uur was er al een overduidelijke winnaar van de ‘WHT Slotjeskoning Verkiezing 2006’ namelijk Ber|Art die maar liefst 90 van de totaal 106 stemmen had gekregen.

Dit geeft duidelijk aan dat er echt iets mis aan het gaan is op webhostingtalk.nl, zeker gezien het feit dat er vrijwel niemand de normaal gezien overduidelijke kinderachtige verkiezing ook als zodanig bestempelde en ook het groot aantal stemmen op de verkiezing is een duidelijke indicator daarvan. Zelf ben ik ook van mening dat er op dit moment een en ander mis is op webhostingtalk.nl, vooral wat betreft het sluiten van topics.

Het is te hopen dat er snel verbetering komt in de relatie tussen moderators en bezoekers. Ik denk dat het daarvoor vooral belangrijk is dat de moderators luisteren naar de feedback van de bezoekers, die uiteraard onder dit artikel kan worden geplaatst. Daarbij beloof ik jullie dat dit artikel niet op slot zal gaan 😉

Andrew Passon, 16 januari 2007 6:34 pm

Ik heb dat topic uiteraard geopend om aan de Moderators duidelijk te maken dat er duidelijk iets mis is, op een andere manier was dit helaas niet mogelijk omdat je totaal wordt genegeerd.

Hopen dat het nu wat beter wordt. Ber|Art het was niet persoonlijk bedoelt, je zal best een fijne gozer wezen, maar ik betwijfel je moderatorschap.

Peuk, 16 januari 2007 6:49 pm

Terechte winnaar, gefeliciteerd Berrie!

Gijs, 16 januari 2007 6:56 pm

Het gaat de laatste tijd echt nergens meer over op Webhostingtalk.nl. Wat ooit een gezellig forum was waar men stevige dicussies kon voeren en in het meest gunstige geval zaken doen is nu uitgegroeid tot 1 commerciele bedoeling.

Domenico, Ber|Art regeren met de harde hand binnen het forum en gooien alles op slot wat hun niet aanstaat. Elke (volwassen) poging om te praten over deze problemen word keihard van de tafel geveegd en weer gelockt. Domeninco stelde in zijn sluitingpost van de stemming dat maar 'een paar' users het er niet mee eens waren.

Gezien dat er in de 1e 5 uur al meer dan 100 users gevoted hebben zegt voor mij als normale WHT gebruiker meer dan genoeg.

Ook om dan nog maar te zwijgen van de banners, natuurlijk heb je zelf inkomsten nodig om je forum draaiende te houden (bandbreedte, servers, forum software) om zodoende maar nadat ik de prijzen opvroeg wat het kost om te adverteren bij WHT schrok ik me het lazerus. €250,- EUR voor de simpelste banner p/m!

Wat in mijn visie betreft is het hele WHT uitgegroeid tot 1 grote commerciele bedoeling waar met harde hand geregeerd word en 'gemoderate'.

Ook zou kidnerachtigheid een rol spelen, na meer dan 15 posts over het herhaaldelijk sluiten van topics die op een volwassen manier gepost werden direct verwijderd zijn, is de moed bij de meeste trouwe WHT'ers de moed in de schoenen gezakt...

i rest my case.

joop, 16 januari 2007 9:54 pm

WHTDAILY !!!

Jorden, 16 januari 2007 11:03 pm

Hoewel ik geen hele trouwe "poster" ben, denk ik dat WHT een heel nuttig forum is/kan zijn. Wel denk ik dat je het op het forum professioneel en zakelijk moet houden.
Ik vind het dus al heel wat dat topics als "Hoe ziet je vriendin er uit?" er blijven staan, en denk zelf dat het wel meevalt met de "slotgeilheid" van de moderators.

Overigens, Gijs, € 250 voor een maand valt toch wel mee? Voor minder hoef je ook nauwelijks de moeite te nemen om zoiets aan te bieden...

H.A. Kampvuur, 17 januari 2007 12:31 am

Paniek, alle allarmbellen gaan af, er is onrust in Sesamstraat.

De moderators van webhostingtalk krijgen het aan de stok met de posters. De uitbater is een commerciele zakenman waar Dagobert Duck het benauwd van krijgt, en als we dat allemaal gehad hebben schrijft ispam er ook nog eens een artikel over. Duidelijk wereldnieuws, alleen de kamervragen ontbreken nog... zeker te druk met de formatie. Maar misschien heeft Geert Wilders nog wel een kwartiertje over, tenslotte scheelt ispam ook maar 1 letter van islam.

Als de moderatie al paniek oplevert vraag je dan voor het gemak eens af wat mensen wel niet doen zodra ze de inhoud onder ogen krijgen.

Van zelfhulp topics van uitkeringtrekkende particuliere dienstverlenende instanties over hoe men het beste de belasting kan omzeilen tot "professionele" hosters die ten einde raad zijn omdat ze geen 50 euro kunnen missen voor een kwartiertje remote hands, alles komt aan bod.

Dit alles wordt natuurlijk gesmeerd met advertenties van knaakhosting XYZ die zijn goedkoopste pakketten met marges van halve centen probeert te verkopen aan zolderkamer hoster ABC. Gelukkig zorgt deze goedlopende stroom hoogwaardige zakendeals nog voor een stroom aan interessante persberichten. Dat Donald Trump nog geen account heeft is mij een compleet raadsel.

Het zou me niets verbazen als een van de postertjes na het krijgen van 10 euro zakgeld van zijn vader ("Zo jongen, ga jij maar een webhostingbedrijf beginnen!") een soort infinite loop heeft opgestart waarmee de hele webhostingtalk economie in stand word gehouden tot in de oneindigheid. Het topic "Verzin je eigen valuta" is dan ook niet ver meer van ons verwijderd. Dat is waarschijnlijk de laatste manier om de marges nog in te stand te kunnen houden voor veel van de actief deelnemende "hosters"

Om een lang verhaal kort te maken: dat er uberhaubt al moderators te vinden zijn om de pulp die geproduceerd word door te lezen en te beoordelen kan een klein wonder genoemd worden. Ik denk dat er meer mensen liever /dev/urandom door willen lezen dan nog langer te moeten blootstaan aan het gebroddel op het forum.

Waarschijnlijk is het de meeste posters nog nooit opgevallen hoe weinig gerennomeerde bedrijven actief mee posten op dit forum? (Voor de trage lezers onder ons, GEEN DUS). Dat komt waarschijnlijk omdat het forum momenteel geen enkele toegevoegde waarde biedt. Afgezien van scholieren zonder verstand, hobbies, een leven (maar wel een hostingbedrijf) en andere ontwetende gelegenheidsbezoekers die na het per ongeluk bezoeken van webhostingtalk direct door moeten surfen naar de site van stichting correlatie.

De enige uitzondering hierop vormt dan nog het topic "welke auto rijd jij" omdat dit gezien de aard van de voertuigen meer motoriek bevat dan alle andere topics bij elkaar.

Ieder forum krijgt de moderators die het verdient. Arnout? Kan op dit artikel nu ook een slotje? ;-)

ing. Randy ten Have, 17 januari 2007 1:05 am

/me gooit nog wat benzine op het Kampvuur. Want ik neem de moeite al bijna niet meer en pak popcorn en cola en ga achterover zitten genieten van de dagelijkse shows.

Jeroen, 17 januari 2007 12:36 pm

H.A. Kampvuur, mijn complimenten over je stuk! Erg leuk om te lezen.

Over het beleid valt weinig goeds te zeggen, wat vooral jammer is is dat het niveau zo vreselijk gedaald is waardoor de grotere bedrijven weg blijven.

Triloxigen, 17 januari 2007 12:46 pm

Ik blijf erbij dat dat topic gewoon ontzettend kinderachtig is. Zulk niveau mag je verwachten op Fok!, maar niet op iets wat een professioneel forum moet zijn.

toys'r'us, 17 januari 2007 2:12 pm

Ach Randy geen moeite doen maar wel dat forum gebruiken om te adverteren? Jij bent echt de loser van de week. Het valt me nog mee dat je nog niet verbannen bent van dat forum. 

Wat mij betreft mogen alle kinderen van wht geweerd worden. Dezelfde kinderen zich bevinden op dat irc kanaaltje maar ook hier. Zij voegen helemaal niets toe behalve onrust. Bannen die kiddos!

Dat gelul over niveau slaat nergens op want daar is de user zelf verantwoordelijk voor net zoals het niveau hier van goed tot ruk is en ook erg kinderachtig.

Ik zal het kinderachtige hier nog eens benadrukken en daar moet ik de heer kampvuur gelijk in geven dat bijvoorbeeld uberhoster Aleto 250 euro per maand nog te veel vind voor een banner op wht. Matched dit niet met het te betalen kostgeld? Welkom in de grote mensen wereld en als je dit te veel vind moet je nu gewoon lekker buiten gaan spelen want zonder dat je het zelf in de gaten hebt zet je jezelf en je bedrijfje toch echt voor lul. Misschien ook even je adblocker disablen en je ziet dat veel bedrijven er anders over denken. Gek he dat er wel bedrijven zijn die dit graag willen betalen? Misschien toch maar eens je strategie gaan aanpassen of kom je nu meet een ontiegelijk lul verhaal aanzetten dat het een principe kwestie is of dat het je niet waar is? Loser met de grote L!

Nou Arnout ik hoop dat je nu snel een artikel gaat schrijven over hoe een hoster er uit zou moeten zien en of hij wel geschikt is voor het hebben van een vriendin en vergeet daar niet een leuk verhaal over auto's aan toe te voegen. En we noemen het Beauty and the host and his car. Dit is toch waar alle uberhosts hier behoefte aan hebben.

Het gaat niet om het platform (wht, ispam) maar om de persoon en er zijn gewoon een paar sukkels aktief die overal geweigerd zouden moeten worden.

Kijk eens in de spiegel en zie die grote L op je voorhoofd. Lullig voor je maar een schrale troost, je kan altijd nog naar wht, ispam of weet ik veel welk forum om jezelf groter voor te doen dan je bent of ooit zal worden. L!

Ja, 17 januari 2007 9:04 pm

toys'r'us, loser van de week.
Jij zouden ze als eerste meteen een dikke ban moeten sturen, zo flamen op de rest, nou koekje van eigen deeg mister.
Jij brengt het niveau tot nihil met je neppe reacties.
250euri is veel ja, vooral voor zo'n kinderspeeltuin met mensjes zoals jou erop!

Kijk eens in de spiegel, en beslis maar meteen om de hosting wereld te verlossen van je lelijke rot kop

Edit Arnout: Laten we het leuk houden. Al ben ik ook van mening dat de reactie van 'toys'r'us' ook een bedenkelijk niveau vertoont, maar dat geldt ook voor deze reactie!

Sebas, 17 januari 2007 9:10 pm

Sorry, maar, volgens mij gaat dit helemaal nergens meer over, voor dat jullie uitspraken maken, kijk eerst naar jezelf, en reageer dan op een ehh.. "volwassen" manier?

toys'r'us, 17 januari 2007 10:19 pm

Rustig, rustig jongetje. Adem in, adem uit. Nu je weer rustig bent geniet dan even van je ADHD breezah break en lees je eigen post nog eens even door. Ja dat is schrikken he?

Nu dit is wat wij in de psychologie projectie noemen. Ben je er nog? Kun je het allemaal nog een beetje volgen jongetje?

Ach wat neem nog een breezertje dan komt het allemaal wel weer goed. L!

Ck, 20 januari 2007 3:59 am

Gijs (Aleto),

Volgens mij is jouw bedrijf ook "één commerciële bedoeling" (zoals praktisch elke onderneming), dus waar heb je het over?

brandweerman, 3 mei 2007 12:14 pm

Wat dacht je van onze:

jan jan jan de brandweerman,
die kan dr ook wat van!


ofwel: janneman

p.s. laatste tijd istie wel "koest"

 • Pingback: Drew’s Weekly Column » ISPx.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.