Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerika beste in de klas met cloudgebruik?

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 4 mei 2015 08:01 uur

Wie afgaat op de persmededelingen van cloud vendors krijgt onvermijdelijk de indruk dat in de VS cloud breed is geaccepteerd en door iedereen wordt omarmd. Daarom ook vinden die vendors het onbegrijpelijk dat de Europese en Nederlandse markt zich zo anders gedraagt. Tijd voor cijfers.

In januari van dit jaar publiceerde Meritalk de resultaten van een onderzoek gedaan door RedHat en Cisco. Meritalk is een kennisplatform voor overheden en bedrijfsleven. De input van dit onderzoek is afkomstig uit dat netwerk. Voor het onderzoek zijn alleen medewerkers van de federale overheden gevraagd. Wat dit oplevert is inzicht in hoe ver de ‘cloud first’ of ‘cloud only’ strategie nu is gevorderd. De subtitel van het rapport (persbericht PDF) vat het als volgt samen “Forty-seven percent not very happy with cloud marriages”.

Daar sta je dan als verkoper van Amerikaanse clouddiensten. Je standaard verkooppraat dat het in Nederland echt kan en dat je vooral moet zien hoe succesvol in de VS is, kan je nu wel inpakken. Vooruit: 75% van de Amerikaanse ambtenaren betrokken bij IT en cloud geeft aan meer te willen in de cloud. Dat moet toch wel een punt zijn waarmee je overal ter wereld kunt scoren! Althans, als je daarbij niet noemt dat 53% twijfelt over de contracten, 54% vermoedt dat migratie als je eenmaal in de cloud zit onmogelijk is, 32% zegt dat het gewoon niet mag omdat de data te gevoelig is en 23% zegt geen vertrouwen te hebben in de kwaliteit van federaal goedgekeurde cloudproviders.

Hoe je het ook wendt of keert: dit soort cijfers laten geen spaan heel van iedereen die roept dat de VS en cloud een perfect huwelijk is, waar iedereen gelukkig bij is. Net als al eerder op ISPam geschreven, is exact diezelfde kritische noot ook te plaatsen bij berichten van de bekende cloudaanbieders over cloudadoptie in Azië. Hier is geen sprake van slordigheid, dit lijkt inmiddels meer op misleiding. Is dat de manier waarop anno 2015 de wereld moet zwichten voor een handvol aanbieders?

Elke zichzelf respecterende lokale of nationale cloudprovider moet trouwens blij zijn met dit soort onderzoek. Hij krijgt op een dienblaadje het volledige rapport van het luidruchtige bijdehandje gepresenteerd, dat claimt de beste van de klas te zijn en ziet daarin ook een paar echte onvoldoendes staan. Beschouw het als praktische tips voor het aanpassen van je eigen marktbenadering.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.