Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Yourhosting aan het woord: Wat erbij komt kijken om als hoster Office 365 te leveren

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 14 mei 2015 10:00 uur

Yourhosting en Microsoft maakten onlangs bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan voor de levering van Office 365. In het persbericht is te lezen dat iedereen die de online dienst afneemt bij Yourhosting voortaan het beste van twee werelden krijgt. Men kan altijd, overal en met elk apparaat alle bekende Office-applicaties gebruiken, én is vanaf nu ook verzekerd van de Nederlandstalige support van het Zwolse hostingbedrijf. Wij vroegen Bart S.T. Carlier, Managing Director van Yourhosting, naar de toegevoegde waarde van deze samenwerking.

Op de vraag wat de ondersteuning van Microsoft Office 365 precies inhoudt, vertelt Bart Carlier het volgende: “Onze Microsoft-gecertificeerde medewerkers begeleiden onze klanten het hele traject en zijn zeven dagen per week bereikbaar. We bieden via verschillende kanalen kwalitatief hoogstaande Nederlandstalige begeleiding en ondersteuning, die varieert van hulp met installeren tot technisch inhoudelijke vragen.”

“Als je aan Windows of Microsoft denkt, denk je niet direct aan de hulp die je bij lokale hostingpartijen wel verwacht. Wij zijn in die zin toegankelijker dan de Amerikaanse internationals. Geluiden die we ook al gehoord hebben van klanten die Office 365 bij ons hebben afgenomen. Ze zijn erg blij met partijen zoals Yourhosting. Eindgebruikers hebben veel vooroordelen over werken in cloud, zeker met partijen in het buitenland. Ze vinden het prettiger om in Europa met lokale partijen zaken te doen. Via het Cloud Solution Provider-programma van Microsoft kunnen we klanten nu onze vertrouwde Nederlandstalige support bieden. Twijfel die er was om Office 365 af te nemen, nemen we hiermee weg.”

Microsoft stelt eisen aan het Cloud Solution Provider – Programma. Carlier geeft aan dat de minimale commitment hoog ligt. “Daarnaast moet je Microsoft-gecertificeerde medewerkers in huis hebben. Dat maakt het Cloud Solution Provider – Programma niet geschikt voor kleinere partijen. Microsoft heeft ons mede geselecteerd vanwege onze grote klantenbase in Nederland. Daarnaast is Office 365 interessant voor ons internationale label Resello. Met het door onszelf ontwikkelde business automation platform kunnen we Office 365 binnenkort aanbieden aan kleinere partijen.”

Op de vraag of het een groot verschil maakt om als hoster, in plaats van diensten gebaseerd op eigen infrastructuur, gebruik te maken van clouddiensten en daar support op te leveren antwoordt Carlier volmondig: Ja. “Je bent namelijk afhankelijk van anderen en dat is voor ons wel even een omschakeling. We zijn het gewend om alles zelf te ontwikkelen vanuit onze ervaring op hostinggebied. Maar partijen als Microsoft hebben op hun gebied weer meer ervaring. Het is dus onwenselijk en ondoenlijk om alle cloudproducten die je wilt leveren, zelf te ontwikkelen. Door samen te werken benutten we elkaars krachten. Voor de klantenservice is het ook een extra onderdeel om support op te leveren maar dat is inherent aan onze visie: het aanbieden van een one-stop-shop voor onze klanten. Er komen telkens diensten bij.”

Tot slot: “De vraag naar cloudoplossingen groeit nog steeds en wij springen daarop in. Office 365 sluit perfect aan op ons portfolio van domeinnamen, hosting en clouddiensten. Wij bundelen dat met onze support en leveren zo een totaaloplossing die leidt tot tevreden klanten.”

Sander van Broekhoven, 14 mei 2015 10:23 am

Dan neem je het product en de support af bij een lokaal bedrijf, maar dan nog staat je data toch niet veilig in de Nederlandse landsgrenzen?

Jeroen, 14 mei 2015 12:40 pm

Wat is nu het daadwerkelijke verschil tussen wat YourHosting levert en wat iedere webhoster via het Enterprise abonnement kan inkopen bij Microsoft? Wij leveren ook office365 op de klant zijn domeinnaam incl. eigen vertrouwde support etc. Ik zie nog geen verschil, iemand die het kan uitleggen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.