Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: BIT, i3D.net en Uniserver

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 11 mei 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3: BIT; datacenterbranche is geen vervuiler, i3D.net lanceert Red Cloud in eigen datacenters en Uniserver garandeert lage latency en hoge prestaties voor zijn clouddienst.

1. BIT: Datacenterbranche is geen vervuiler

Ongeveer en jaar geleden schreef ik, Alex Bik van BIT, een blog over de publicatie van Hivos, een internationale organisatie die zoekt naar oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen, waarin datacenters als milieuvervuilers werden afgeschilderd. Blijkbaar zijn datacenters eens per jaar aan de beurt bij Hivos: er verscheen wederom een artikel op de site van Hivos over hoe slecht datacenters voor het milieu zijn. Dit keer zo mogelijk nog tendentieuzer dan het vorige artikel.
Lees het volledige bericht

2. i3D.net lanceert Red Cloud in eigen datacenters; de Enterprise Cloud op basis van Microsoft Azure.

i3D.net lanceert, als één van de dertien Nederlandse Cloud OS Network (COSN) partners van Microsoft, een Enterprise Cloud volledig gebouwd op Azure Pack; de lokaal-gehoste variant van Microsofts Azure. Deze high performance cloud draait in i3D.nets eigen datacenters en is gedoopt tot Red Cloud.
Lees het volledige bericht

3. Uniserver garandeert lage latency en hoge prestaties voor zijn cloudopslagdienst

Uniserver, cloudprovider voor Nederlandse IT-specialisten, biedt een breed scala aan Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten waar partners zelf waarde aan kunnen toevoegen. Een van de nieuwste onderdelen van het aanbod van Uniserver is High Performance Storage. Dit onderdeel zorgt voor een kosteneffectieve, flexibele en veilige opslaginfrastructuur met een zeer hoge beschikbaarheid.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

Keenondots klaar voor groei met nieuwe aandeelhouder

Keenondots heeft met het aantrekken van een nieuwe aandeelhouder de eerste stap gezet in het realiseren van haar groeidoelstellingen. Het cloud service bedrijf Keenondots heeft met het aantrekken van FC Telecom & IT Group als aandeelhouder ook direct een strategisch partnership opgezet met INTO (v/h bekend als Into Telecom), ook onderdeel van de FC Telecom & IT Group.
Lees het volledige bericht

Amazon Web Services Summit komt naar Amsterdam

Een van de belangrijkste evenementen van de cloud computing community, Amazon Web Services (AWS) Summit, vindt dit jaar plaats op 2 juli in Amsterdam. Het gratis, eendaagse event is de plek om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van cloud computing. De van oorsprong Nederlandse Werner Vogels, Chief Technology Officer en vicepresident van Amazon, neemt deze dag de keynote voor zijn rekening.
Lees het volledige bericht

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.