Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix doet met overnamebod Telecity uitstekende zaken

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 18 mei 2015 08:00 uur

Het wordt nu spannend in de datacenterbranche, wellicht staan we aan de vooravond van de grote consolidatie. Eind vorige week maakte Equinix haar overnameplannen bekend: het wil op korte termijn Telecity Group kopen. Deze laatste bevestigt het overnamebod. Opmerkelijk omdat deze laatste in februari de koop van Interxion bekendmaakte. Kortom: na de overname van Telecity wordt Equinix een meer dan serieuze speler op de globale datacentermarkt.

Telecity neemt Interxion over voor ruim 2 miljard euro. De overname van Telecity door Equinix bedraagt in totaal tussen 5 en 6 miljard euro. Saillant detail is dat ten tijde van de bekendmaking van de Interxion-deal door analisten al werd gespeculeerd over het feit dat Telecity zelf een gewilde overnamepartij was. Het bedrijf heeft in heel Europa datacenters. Alleen in Amsterdam telt de Telecity Group al vijf centers. Daar maken veel, ook grotere IT-providers gebruik van. Als je kijkt naar de plaatsen waar Equinix en Telecity datacenters hebben, dan valt de overlap wel op: in Amsterdam delen de twee ondernemingen bijvoorbeeld al locaties. Maar Equinix is qua werelddekking absoluut de grotere met meer dan honderd centers in de VS, Europa en Azië. Telecity is actief in Europa en heeft datacenters in steden waar Equinix nog geen eigen locaties heeft, zoals in Helsinki – hier heeft Telecity liefst vijf datacenters, op een strategische plek voor de Scandinavische, maar vooral de Russische markt.

Nu gaat het Equinix waarschijnlijk niet eens zozeer om het aantal locaties. De klantenbase van Telecity is daarentegen wel erg interessant. Zoals opgemerkt maken veel grote, internationaal opererende IT-systeemhuizen gebruik van de diensten van Telecity. En die IT-reuzen hebben op hun beurt weer veel, grote en bijzonder interessant klanten. Multinationals die in hoog tempo bezig zijn om hun workloads naar cloudinfrastructuur te brengen. Die ondernemingen brengen dat echter zelden naar volledig gecentraliseerde cloudplatformen. Voorbeeld: ERP-systemen – zoals SAP en Oracle – zijn toch gevoelig voor latency. Deze systemen moeten vaak toch dichtbij de ‘productie’ staan. Voor system integrators betekent dit dat ze toch infrastructuren redelijk dicht bij hun klanten moeten hebben. Maar ze willen dan niet investeren in datacenters overal ter wereld en maken het liefst gebruik van pure datacenterleveranciers.

Deze ontwikkeling staat nog maar aan het begin. Uiteindelijk – binnen nu en vijf jaar – zullen de meeste grote IT-huizen geen eigen datacenters meer hebben, maar ruimtes huren bij pure datacenterleveranciers. De system integrators zullen zich dan alleen maar richten op services: managed services, systeemintegratie, DevOps, cloudfederatie en orchestratie. Het hebben en onderhouden van eigen infrastructuur zal meer en meer aan bedrijven zoals Equinix worden overgelaten. Equinix voelt die markt haarscherp aan en doet met de overname van Telecity Group een uitstekende, zeer strategische zet.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...