Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rechtszaak over hosting satirische website De Speld

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 mei 2015 13:16 uur

Satirische website De Speld ligt overhoop met voormalige hoster SysFix. In de Telegraaf staat te lezen dat de website maar liefst 4.000 euro per maand betaalde voor de hosting. De Speld besloot daarom de website bij een andere hoster onder te brengen en heeft de facturen van SysFix al sinds maart niet meer betaald. SysFix accepteert dit niet en heeft De Speld voor de rechter gesleept.

Het bedrag van 4.000 euro per maand met een contract tot 2019 roept de vraag op of het hier toch niet om een grap van De Speld gaat. Gezien het om een populaire website gaat, zal De Speld wat meer eisen aan zijn hosting stellen dan gemiddeld. Echter is De Speld een relatief eenvoudige website, die technisch weinig uitdagend is om te hosten. Een bedrag van 4.000 euro per jaar zou daarvoor nog wel te begrijpen zijn, maar dat bedrag per maand is op zichzelf een grap. Daar komt bij dat SysFix volgens de Kamer van Koophandel een eenmanszaak is met één werkzame persoon.

In een e-mail van De Speld die Telegraaf-journalist Bart Mos op Twitter heeft gezet blijkt dat de website niet alleen is verhuisd vanwege de exorbitant hoge kosten van de hosting. Volgens Melle van den Berg van De Speld werden afspraken door SysFix van de ene op de andere dag niet nagekomen en was de dienstverlening ondermaats. Ook werd de website van De Speld door SysFix op enig moment geblokkeerd en zou er pas weer toegang tot de website worden verkregen wanneer er een nieuw contract was getekend.

Ik heb geprobeerd Sysfix te bellen om hun kant van het verhaal te laten vertellen. Helaas was niemand bereikbaar voor commentaar.

Henny Waterpas, 12 mei 2015 1:49 pm

Hoi,

Misschien kunnen we van pauperhosting.nl nog wat betekenen?

Mvg,
Henny

Frank, 12 mei 2015 2:02 pm

Als je zo gestoord bent een hostingcontract af te sluiten tegen een dergelijk maandbedrag, dan verdien je alle rampspoed en ellende die je over je heen krijgt, zelfs als je veel verkeer verwacht.
Ik zeg hoax.

Randy, 12 mei 2015 3:43 pm

Frank,

High Traffic websites hosten kan niet shared en kan niet op een enkele server. Los van de hardware gaat het meeste geld nog in een SLA zitten. Ik ken websites die aanzienlijk hogere bedragen betalen dan de genoemde 4.000 euro. Kwaliteit kost nu eenmaal geld en continuïteit kan niet door een egocentrische zolderkamerhoster geleverd worden.

Arie, 12 mei 2015 5:18 pm

Randy, dat gaat m.i. niet op voor De Speld. Zo heel high traffic is het nu ook weer niet, en bij een beetje downtime verliezen ze geen echte omzet. Dit kan prima voor een kwart voor de prijs en dan is het nog ruim genomen denk ik.

Sinterklaas, 12 mei 2015 5:59 pm

Ik ben het eens met Arie, dit kan voor een kwart van de prijs als het niet minder is.

Paul, 13 mei 2015 8:42 am

Tja, dat hele SysFix is een eenmansbedrijfje van ene Janus Nekkers. Lekker ventje als je zo tekeer gaat op Facebook:

https://www.facebook.com/VodafoneNL/posts/355890704441218

Hij beschuldigt Vodafone van oplichting. Hij kent het woord dus wel...

Joeri, 15 mei 2015 12:41 pm

Meneer heeft het laten verwijderen.

Lang leven Google Cache :D

http://i.gyazo.com/ae395e4d7806c92e789f8ab6c878b8ba.png

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.