Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DENIC introduceert nieuwe domein verhuisprocedure AuthInfo

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 21 november 2008 08:05 uur

DENICHet .de-registry DENIC voert in december 2008 een nieuwe verhuisprocedure voor .de-domeinen in genaamd AuthInfo. De nieuwe procedure is gebaseerd op een wachtwoord waarmee de verhuizing wordt goedgekeurd.

DENIC CEO Sabinder Dolderer lichte tegenover ISPam.nl toe dat AuthInfo wordt geïntroduceerd vanwege de grote voordelen tegen opzichte van de huidige asynchrone verhuisprocedure. Het grote voordeel is dat met AuthInfo de communicatie die noodzakelijk is voor de procedure tot een minimum wordt beperkt, waardoor de procedure makkelijker, sneller en veiliger is. Ook wordt een verhuizing met AuthInfo meteen uitgevoerd, zodat de aan het domein gekoppelde diensten precies op het juiste moment kunnen worden ingericht.

Het principe van de nieuwe procedure is eenvoudig. Wanneer een houder van een .de-domein deze wil verhuizen vraagt deze aan zijn oude registrar om een wachtwoord van zijn keuze bij DENIC te registreren, dit wachtwoord is de AuthInfo. Het wachtwoord wordt versleuteld (als hash) naar DENIC gestuurd en daar in de database bij het bewuste .de-domein opgeslagen. Zodra de AuthInfo bij DENIC is geregistreerd gaat de houder naar zijn nieuwe registrar, geeft de AuthInfo voor het domein door én het domein wordt meteen verhuisd.

Op het moment dat de oude registrar zijn medewerking niet wil verlenen aan de verhuizing, kan de houder aan de nieuwe registrar vragen om een AuthInfo voor zijn domein aan te maken bij DENIC. Ter controle stuurt DENIC op basis van de bij haar bekende adresgegevens van de houder een brief met de AuthInfo, die de houder op zijn beurt weer doorgeeft aan de nieuwe registrar, waarna deze het domein kan verhuizen. In het uitzonderlijke geval dat het adres van de houder niet meer correct is, zoekt DENIC het handmatig uit.

Dolderer is echter niet bang dat er veelvuldig geen medewerking aan verhuizingen zal worden verleend door registrars, omdat registrars verplicht zijn om houders medewerking te verlenen aan de verhuisprocedure van hun keuze. Al zouden er wel wat opstart problemen kunnen zijn.

DENIC leden hebben positief gereageerd op de komst van AuthInfo, omdat het voor hun een efficientere en snellere manier is om .de-domeinen te verhuizen, doordat een groot deel van het verhuisproces geautomatiseerd kan worden uitgevoerd.

Ondanks alle voordelen van AuthInfo, blijft de asynchrome verhuisprocedure ook gewoon naast AuthInfo bestaan, zolang als dat nodig is, aldus Dolderer.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...