Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Versio gaat internationaal met website voor Britse markt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juni 2015 08:00 uur

Hostingbedrijf Versio heeft een internationale versie van haar website geopend die gericht is op Britse klanten. In een klein nieuwsberichtje op de Britse website schrijft het bedrijf: “Versio has now gone international. With the launch of its new website for UK customers, Versio reveals its international ambitions.

Het feit dat een Nederlands hostingbedrijf een internationale versie van zijn website opent, is op zichzelf niet zo bijzonder. Wat de stap van Versio bijzonder maakt, is dat het bedrijf sinds 2008 is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse webhostingbedrijven met naar eigen zeggen bijna 80.000 klanten en honderdduizenden geregistreerde domeinnamen. Afgezien van een sloot reviews op vergelijkingssites (daar biedt Versio-klanten een tegenprestatie voor aan) hoor je maar weinig over Versio.

De stap is des te opvallender omdat er maar relatief weinig grote Nederlandse hostingbedrijven zijn die zich op bepaalde buitenlandse markten richten met hetzelfde aanbod dat ze in Nederland hebben. De enige uitzondering daarop is Belgisch Vlaanderen, dat feitelijk ook een buitelandse markt is maar prakisch gezien tot de Nederlandse markt kan worden gerekend. Omgekeerd zijn er ook maar een beperkt aantal grote buitenlandse hostingbedrijven die zich specifiek op Nederland richten waaronder Strato, One.com en GoDaddy.

banner_lancering_engelse_website_en

TotallyHosted, 3 juni 2015 11:48 am

"Afgezien van een sloot reviews op vergelijkingssites (daar biedt Versio-klanten een tegenprestatie voor aan) hoor je maar weinig over Versio."
Wij horen juist erg veel negatieve verhalen; een heel groot deel van onze nieuwe klanten die gebruik maken van onze verhuisservice, komen van Versio.
Als ook bij jullie bekend is dat klanten een tegenprestatie krijgen voor een (positieve! Anders advocaat op je dak --> http://tweakers.net/nieuws/79112/hoster-neemt-juridische-stappen-tegen-klant-om-tweets.html) review, is het dan niet een idee om ze een penalty te geven op http://www.hostingreview.nl/top100 ?

Arnout Veenman, 4 juni 2015 2:18 pm

HostingReview.nl is een platform dat alle scores op verschillende websites waar hosters zijn beoordeeld verzamelt. Het vaststellen van de top 100 en de gemiddelde score doen we (alleen) op basis van die scores. Het is niet aan mij als uitgever van die website om bepaald hosters een penalty te geven omdat ze dingen doen die minder chique zijn. Het is aan de uitgevers van de verschillende beoordelingswebsite om daar iets mee te doen. De betrouwbaarheid van de verschillende websites zelf is overigens wel een factor voor hoe zwaar de score op elke website voor HostingReview.nl meetelt.

Ik, 4 juni 2015 8:55 pm

Ben er gillend weg gegaan. Krijg je ook als je weinig wil betalen ik weet het. Ze passen zelfs een vorm van censuur toe op het klantenforum. Als je iets post dat er ergens wat mis zit, een blacklistje of een patch die over het hoofd gezien wordt, dan wordt het binnen no time verwijderd. Voor huis tuin en keuken websites prima en mensen die er "geen"' verstand van hebben. Maar voor de echte zaken niet doen

TotallyHosted, 15 juni 2015 1:48 pm

@Arnout: Maar ISPGids (http://www.ispgids.com/isp/versio) valt dan wel weer onder jullie hoed.

Arnout Veenman, 15 juni 2015 1:51 pm

TotallyHosted, dat klopt en ervaringen die gesponsord zijn tellen op ISPGids.com niet mee voor de score/beoordeling van de hoster en we vermelden het als een klant een tegenprestatie krijgt voor zijn ervaring.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.