Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Versio gaat internationaal met website voor Britse markt

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juni 2015 08:00 uur

Hostingbedrijf Versio heeft een internationale versie van haar website geopend die gericht is op Britse klanten. In een klein nieuwsberichtje op de Britse website schrijft het bedrijf: “Versio has now gone international. With the launch of its new website for UK customers, Versio reveals its international ambitions.

Het feit dat een Nederlands hostingbedrijf een internationale versie van zijn website opent, is op zichzelf niet zo bijzonder. Wat de stap van Versio bijzonder maakt, is dat het bedrijf sinds 2008 is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse webhostingbedrijven met naar eigen zeggen bijna 80.000 klanten en honderdduizenden geregistreerde domeinnamen. Afgezien van een sloot reviews op vergelijkingssites (daar biedt Versio-klanten een tegenprestatie voor aan) hoor je maar weinig over Versio.

De stap is des te opvallender omdat er maar relatief weinig grote Nederlandse hostingbedrijven zijn die zich op bepaalde buitenlandse markten richten met hetzelfde aanbod dat ze in Nederland hebben. De enige uitzondering daarop is Belgisch Vlaanderen, dat feitelijk ook een buitelandse markt is maar prakisch gezien tot de Nederlandse markt kan worden gerekend. Omgekeerd zijn er ook maar een beperkt aantal grote buitenlandse hostingbedrijven die zich specifiek op Nederland richten waaronder Strato, One.com en GoDaddy.

banner_lancering_engelse_website_en

ISPam.nl Job board

TotallyHosted, 3 juni 2015 11:48 am

"Afgezien van een sloot reviews op vergelijkingssites (daar biedt Versio-klanten een tegenprestatie voor aan) hoor je maar weinig over Versio."
Wij horen juist erg veel negatieve verhalen; een heel groot deel van onze nieuwe klanten die gebruik maken van onze verhuisservice, komen van Versio.
Als ook bij jullie bekend is dat klanten een tegenprestatie krijgen voor een (positieve! Anders advocaat op je dak --> http://tweakers.net/nieuws/79112/hoster-neemt-juridische-stappen-tegen-klant-om-tweets.html) review, is het dan niet een idee om ze een penalty te geven op http://www.hostingreview.nl/top100 ?

Arnout Veenman, 4 juni 2015 2:18 pm

HostingReview.nl is een platform dat alle scores op verschillende websites waar hosters zijn beoordeeld verzamelt. Het vaststellen van de top 100 en de gemiddelde score doen we (alleen) op basis van die scores. Het is niet aan mij als uitgever van die website om bepaald hosters een penalty te geven omdat ze dingen doen die minder chique zijn. Het is aan de uitgevers van de verschillende beoordelingswebsite om daar iets mee te doen. De betrouwbaarheid van de verschillende websites zelf is overigens wel een factor voor hoe zwaar de score op elke website voor HostingReview.nl meetelt.

Ik, 4 juni 2015 8:55 pm

Ben er gillend weg gegaan. Krijg je ook als je weinig wil betalen ik weet het. Ze passen zelfs een vorm van censuur toe op het klantenforum. Als je iets post dat er ergens wat mis zit, een blacklistje of een patch die over het hoofd gezien wordt, dan wordt het binnen no time verwijderd. Voor huis tuin en keuken websites prima en mensen die er "geen"' verstand van hebben. Maar voor de echte zaken niet doen

TotallyHosted, 15 juni 2015 1:48 pm

@Arnout: Maar ISPGids (http://www.ispgids.com/isp/versio) valt dan wel weer onder jullie hoed.

Arnout Veenman, 15 juni 2015 1:51 pm

TotallyHosted, dat klopt en ervaringen die gesponsord zijn tellen op ISPGids.com niet mee voor de score/beoordeling van de hoster en we vermelden het als een klant een tegenprestatie krijgt voor zijn ervaring.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...