Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon gaat SSL-certificaten verkopen en start eigen Certificate Authority

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 10 juni 2015 08:00 uur

Amazon Web Services (AWS) is een Certificate Authority (CA) gestart. Daarmee is het bedrijf in staat om zelf SSL-certificaten uit te geven. Dat blijkt uit het feit dat Amazon bij het Android Open Source project en Mozilla aanvragen heeft ingediend om toegevoegd te worden aan lijst met vertrouwde CA’s, weet GeekWire te melden.

Uit de openbare aanvragen van Amazon bij zowel het Android Open Source project als Mozilla blijkt dat Amazon SSL-certificaten algemeen beschikbaar wil gaan maken en niet alleen wil gaan verkopen aan klanten die gebruik maken van de Amazon cloud. Ook blijkt uit de aanvragen dat Amazon alle mogelijke soorten SSL-certificaten wil gaan aanbieden. Het gaat dus niet alleen om SSL-certificaten voor websites en servers, maar bijvoorbeeld ook voor e-mail en code signing.

The Amazon PKI is run by Amazon Web Services. Amazon is a commercial CA that will provide certificates to customers from around the world. We will offer certificates for server authentication, client authentication, email (both signing and encrypting), and code signing. We will offer both standard and extended validation server authentication certificates. Customers of the Amazon PKI are the general public. We do not require customers that customers have a domain registration with Amazon, use domain suffixes where Amazon is the registrant, or have other services from Amazon.

Het aanbieden van SSL-certificaten door Amazon is een logische stap. De Amazon cloud is nu al een one-stop-shop voor veel cloud- en hostingproducten. Echter moeten klanten nu nog naar een externe partij voor een SSL-certificaat. Daarnaast zijn SSL-certificaten op zichzelf ook een goede en logische aanvulling op de overige clouddiensten die Amazon nu al aanbiedt.

 

Nam Nguyen, 15 juli 2015 9:21 pm

Amazon is al enige tijd een grote speler op het gebied van cloudoplossingen. Netflix, Airbnb, Pinterest zijn maar een paar voorbeeld van grote bedrijven die gebruik maken van de AWS diensten van Amazon. Ook doordat Google websites ervoor beloont als je website op SSL draait.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.