Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX boekte 2,3 miljoen euro verlies in 2014

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 juni 2015 08:00 uur

De AMS-IX heeft in 2014 een verlies geboekt van 2,3 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de internet exchange. Als reden voor het verlies wordt de opening van internationale vestigingen genoemd, de verhuizing van het hoofdkantoor en hogere kosten.

Het verlies was overigens al voorzien en in het jaarverslag schrijft AMS-IX dat het tegenover de leden van de organisatie in 2013 en 2014 al meerdere keren had aangekondigd dat er een (stevig) verlies aan zou komen over het jaar 2014. Het verlies is zelf ook geen probleem voor AMS-IX gezien de organisatie ná het verlies nog beschikt over een eigen vermogen van 11,2 miljoen euro, zo blijkt uit de jaarrekening.

Het verlies is veroorzaakt door dat er om de activiteiten van AMS-IX USA van de grond te krijgen stevige investeringen zijn gedaan. Nu de vestigingen in de VS zijn opgebouwd zullen er daar in 2015 geen nieuwe substantiële investeringen hoeven te worden gedaan.

Verder zijn er in 2014 kosten gemaakt voor de verhuizing naar een nieuwe kantoor aan het Frederiksplein 42 in Amsterdam (dat is het voormalige kantoor van Hyves). Daarbij zijn kosten gemaakt voor de verhuizing zelf, de inrichting van het nieuwe kantoor en ook moest het contract van het vorige kantoor worden afgekocht. Als laatste moest er extra worden afgeschreven op vaste activa (dat is bijvoorbeeld apparatuur) en heeft de AMS-IX hogere kosten door aangegane lease-verplichtingen.

De netto omzet van de AMS-IX is in 2014 vrijwel gelijk gebleven met 11 miljoen euro. Gekeken naar het aantal poorten was er wel een stevige groei, maar de omzet is gelijk gebleven omdat de prijzen van 10GE en 100GE poorten met respectievelijk 33% en 44% procent zijn verlaagd in 2013. AMS-IX verwacht in 2016 weer zwarte cijfers te schrijven. In dat jaar is de internet exchange ook van plan om de volgende prijsverlaging door te voeren.

Het jaarverslag van AMS-IX is hier te lezen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...