Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Top 3 bedrijfsnieuws van de week: Leaseweb, Intelligent en Datacenter Groningen

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 22 juni 2015 10:00 uur

De afgelopen week zijn er meerdere interessante persberichten binnengekomen. Bekijk hier onze top 3:

1. Terugblik LeaseWeb Tech Summit 2015: “Hoe technischer, hoe beter”

Op 4 juni vond met ruim 200 deelnemers de tweede jaarlijkse LeaseWeb Tech Summit in Amsterdam plaats. Een 13-tal sprekers van een breed scala aan internationale bedrijven gaf een serie presentaties over het thema: “Automate. Build. Secure.” Laurens Rosenthal, verantwoordelijk voor innovatie en productontwikkeling bij LeaseWeb, trapte de dag af in evenementenlocatie Undercurrent aan de oever van het Amsterdamse IJ. Hij vertelde het publiek – voornamelijk ontwikkelaars en DevOps – dat het evenement een mooie kans was om onder de motorkap van het internet te kijken. Over de presentaties zei Rosenthal: “hoe technischer, hoe beter”. Hij had gelijk.
Lees het volledige bericht

2. Waterland neemt participatie in Intelligent (Combell en Unitt)

De Belgisch-Nederlandse participatiemaatschappij Waterland Private Equity Investments (Waterland) gaat groeikapitaal verstrekken aan de Intelligent Group, de Belgische marktleider in het ontwikkelen en aanbieden van hostingdiensten.
Lees het volledige bericht

3. Datacenter Groningen draait op Pure Energie

Datacenter Groningen, de digitale snelweg van het Noorden, draait sinds kort op windenergie van Pure Energie. Het moderne datacenter, gesitueerd tussen Groningen en de Duitse grens, beschikt over de modernste faciliteiten en innovatieve systemen en is bovendien sinds kort ook helemaal duurzaam. De stroom die nodig is om de digitale infrastructuur te laten draaien, komt namelijk uit windprojecten in Nederland van Pure Energie.
Lees het volledige bericht

Deze 2 berichten mag je ook niet missen:

1. Nederlandse datacentermarkt snelst groeiende in Europa

De Nederlandse datacentermarkt groeit hard en staat er internationaal gezien sterk voor. De branche vormt bovendien een onmisbare ruggengraat voor de Nederlandse economie en maatschappij. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het Dutch Datacenter Report 2015 van de Dutch Datacenter Association (DDA). Directeur Stijn Grove overhandigde tijdens de Nationale Datacenterdag bij Interconnnect het rapport aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant.
Lees het volledige bericht

2. A10 Networks introduceert snellere ADC’s met betere DDoS-bescherming

Application networking specialist A10 Networks introduceert tien Thunder Application Delivery Controllers, met 300% hogere SSL-performance en 200% snellere DDoS-bescherming. Vier daarvan zijn high-end Thunder SPE types en de andere zes een nieuwe serie middelgrote appliances. Die middelgrote modellen bieden bedrijven een aanzienlijke verbeterde performance-/prijsverhouding voor DDoS-bescherming en SSL-verwerking. De high-end modellen bevatten tevens een hardware Security & Policy Engine (SPE) voor grote online actieve organisaties en providers van webservices.
Lees het volledige bericht

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.