Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Meeste hardware in datacenters van Cisco, Dell, HP en IBM

Microsoft domineert software

  • Door
  • Paula Lina
  • geplaatst op
  • 23 juni 2015 10:00 uur

HP, Cisco, Dell, IBM, Microsoft en VMware zijn marktleiders op het gebied van datacenterinfrastructuur. Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers van de Synergy Research Group over het eerste kwartaal van 2015.

Microsoft domineert software

Microsoft is begin 2015 goed voor 72% van de software uitgaven in het datacenter. Het aandeel van Microsoft en VMware in de software is dermate groot (72% en 17%), dat het aandeel van de overige fabrikanten (11%) ogenschijnlijk in het niets valt.

De hardware in datacenters wordt minder overheerst door één partij. Het onderzoek van Synergy Research Group laat zien dat koplopers HP (19%), Cisco (12%), Dell (12%) en IBM (11%) het afgelopen kwartaal ongeveer evenveel omzet draaiden.

DCI_Q115

Vooral cloud computing populair

In het eerste kwartaal van 2014 werd er in totaal 6% meer geld uitgegeven aan datacenters dan het voorgaande jaar. In de hardware-industrie namen de uitgaven toe met 4%, terwijl de investeringen in software met 14% stegen. De voornaamste groei was te zien in uitgaven voor virtualisatiesoftware, server OS en opslagapplicaties.

“Schijnbaar is cloud computing de belangrijkste beweegreden om te investeren in de datacenterinfrastructuur. De verschuiving in draagkracht van public en private clouds zorgt voor enorme geldbestedingen in zowel service providers als datacenters”, zegt Jeremy Duke, oprichter en analist van Synergy Research Group.

“De vele aandacht in de industrie en media verhult echter nog wel eens dat bijna de helft van alle datacenterinvesteringen nog steeds voor rekening zijn van de traditionele, non-cloudapplicaties. Dat deel van de datacentermarkt blijft enorm en zal een belangrijke bron van inkomsten voor leveranciers voor de komende jaren te blijven”, voegt John Dinsdale, eveneens analist voor Synergy, toe.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.