Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder PDC2 datacenter getroffen door stroomstoring

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2015 11:43 uur

Het Previder PDC2 datacenter in Hengelo is vanmorgen rond 8:00 uur getroffen door een stroomstoring. Previder meldde in eerste instantie dat er sprake was een een probleem met de connectiviteit van het datacenter. Een uur later wist het bedrijf te melden dat er meer aan de hand was.

Uit updates op statuspagina van Previder en verschillende hosters op Twitter blijkt, dat er sprake is geweest van een stroomstoring in het Previder PDC2 datacenter waardoor zowel de A- als de B-feed van het datacenter getroffen zijn. Om 9:40 uur meldde het bedrijf dat de datacentervoorzieningen weer operationeel waren.

Opvallend is dat op de statuspagina van Previder werkzaamheden met betrekking tot de stroomvoorziening van het getroffen datacenter werden aangekondigd, die plaatsvinden van 22 juni t/m 26 juni tussen 7:00 en 22:00 uur. Het is nog onduidelijk of dat de stroomstoring hier iets mee te maken heeft:

Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni 2015 tussen 07:00 en 22:00 uur wordt onderhoud gepleegd aan de stroomvoorziening van PDC2. Tijdens het onderhoud worden de hoofdverdelers van de A-feed en de B-feed om de beurt spanningsloos gemaakt. De UPS’en worden tijdens het onderhoud één voor één tijdelijk in bypass gezet. Hierdoor ontstaat tijdelijk verminderde redundantie in de stroomvoorziening.

Indien tijdens dit onderhoud de feed van de betreffende UPS onderbroken wordt, dan is de andere feed beschikbaar. Wij raden u nogmaals aan tijdig te controleren of al uw apparatuur op beide feeds aangesloten is.

Zodra er meer over de stroomstoring bekend is, wordt dit bericht aangevuld. Complimenten voor Previder voor de open wijze waarmee over de stroomstoring wordt gecommuniceerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.