Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Previder PDC2 datacenter getroffen door stroomstoring

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 juni 2015 11:43 uur

Het Previder PDC2 datacenter in Hengelo is vanmorgen rond 8:00 uur getroffen door een stroomstoring. Previder meldde in eerste instantie dat er sprake was een een probleem met de connectiviteit van het datacenter. Een uur later wist het bedrijf te melden dat er meer aan de hand was.

Uit updates op statuspagina van Previder en verschillende hosters op Twitter blijkt, dat er sprake is geweest van een stroomstoring in het Previder PDC2 datacenter waardoor zowel de A- als de B-feed van het datacenter getroffen zijn. Om 9:40 uur meldde het bedrijf dat de datacentervoorzieningen weer operationeel waren.

Opvallend is dat op de statuspagina van Previder werkzaamheden met betrekking tot de stroomvoorziening van het getroffen datacenter werden aangekondigd, die plaatsvinden van 22 juni t/m 26 juni tussen 7:00 en 22:00 uur. Het is nog onduidelijk of dat de stroomstoring hier iets mee te maken heeft:

Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni 2015 tussen 07:00 en 22:00 uur wordt onderhoud gepleegd aan de stroomvoorziening van PDC2. Tijdens het onderhoud worden de hoofdverdelers van de A-feed en de B-feed om de beurt spanningsloos gemaakt. De UPS’en worden tijdens het onderhoud één voor één tijdelijk in bypass gezet. Hierdoor ontstaat tijdelijk verminderde redundantie in de stroomvoorziening.

Indien tijdens dit onderhoud de feed van de betreffende UPS onderbroken wordt, dan is de andere feed beschikbaar. Wij raden u nogmaals aan tijdig te controleren of al uw apparatuur op beide feeds aangesloten is.

Zodra er meer over de stroomstoring bekend is, wordt dit bericht aangevuld. Complimenten voor Previder voor de open wijze waarmee over de stroomstoring wordt gecommuniceerd.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...