Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hoe maken hosters hun webhosting zo snel mogelijk? PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet aan het woord

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 25 juni 2015 08:00 uur

Snelheid en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke aspecten van webhosting. Wij vroegen PCextreme, Byte, Vedaweb en Hostnet naar hun ervaringen. Vandaag geven zij antwoord op de vraag wat zij eraan doen om hun webhosting zo snel mogelijk te maken. In deel 2 kijken wij wat zij doen om webhosting zo betrouwbaar mogelijk te maken.

PCextreme

Lennert den Teuling, CEO bij PCextreme, geeft aan dat de shared hostingdiensten worden aangeboden vanaf verschillende clusters, waarbij diensten zoals webservers, databaseservers en e-mailservers gescheiden van elkaar zijn. “Alle inkomende verzoeken aan onze clusters worden eerst centraal afgehandeld door het cache-servers (Varnish), waar eerder opgevraagde (web)elementen voor een bepaalde periode worden bewaard. Als de cache het element rechtstreeks kan serveren zonder contact te leggen met bijv. een webserver scheelt dit aanzienlijk. Met name statische content is door de cache hierdoor vele malen sneller. Om het opvragen van (PHP) sessies snel te laten verlopen, slaan we deze niet lokaal op maar op meerdere Redis servers, die deze specifieke taak erg goed kunnen doen. Als laatste kan de klant kiezen uit meerdere backends, zodat de klant o.a. het type webserver en benodigde ondersteuning voor programmeertalen kan kiezen.”

Byte

Bij Byte staat de performance van een website centraal. “Dat betekent dat een website zo goed mogelijk bereikbaar moet zijn en zo snel mogelijk moet laden. Wij kunnen daar aan de serverkant een hoop aan doen. Zo zorgen we voor de beste kwaliteit hardware (bijvoorbeeld SSD), zorgen we dat het platform -indien nodig- volledig is ingericht op een bepaald CMS (bijvoorbeeld voor Magento), en bieden we CDN integratie en verschillende cachingtechnieken als Varnish en Redis. We geven echter ook de klant handvatten om zelf hun website te optimaliseren. Denk aan een partnerschap met performance-optimalisatietool New Relic, een speciale Magento Monitor, geïntegreerde PageSpeed & YSlow en een image-optimizer tool”, aldus Suzanne de Lange, communicatiemanager bij Byte.

Vedaweb

Tim van den Hurk, directeur van Vedaweb, vertelt dat zij gebruik maken van snelle hardware. “Servers met veel geheugen en een snelle raidcontroller. We plaatsen slechts een beperkt aantal klanten per server om de load binnen de perken te houden. Daarnaast hebben we op onze server optimalisaties toegepast in MySQL. Verder gebruiken we op een deel van onze webservers Cloudlinux, zo hebben klanten gegarandeerde resources en hinderen ze elkaar niet. Bij onze grotere hostingpakketten gebruiken we pure SSD-opslag wat voor een flinke performance verbetering zorgt. Sinds kort bieden we Cached SSD hosting aan, hierbij bieden we onze klanten naast SSD-opslag ook Redis en op code cache aan.”

Hostnet

Rudi de Groot, content marketeer bij Hostnet, geeft aan dat zij gebruik maken van diverse cachingtechnieken om content zo snel mogelijk te kunnen serveren. “We monitoren 24×7 verschillende metrics binnen onze infrastructuur, zowel op het gebied van beschikbaarheid als performance. Waar nodig sturen we direct bij om de frequentie en impact van verstoringen (of bijvoorbeeld een suboptimaal presterende omgeving) tot een minimum te beperken.”

ISPam.nl Job board

Mike, 30 juni 2015 5:41 pm

OMG, php sessies opslaan in Redis ... dat is spelen met vuur! Redis kent geen locking methode, waardoor het in theorie mogelijk is dat simultane updates overschreven kunnen worden. Als alternatief kun je beter Memcached pakken voor dit soort zaken.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...