Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Byte, Natuurlijk! Hosting, Neostrada en Serveo stijgers in de HostingReview.nl Top 100

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 juli 2015 10:00 uur

De top 5 van de HostingReview.nl Top 100 van juli 2015 is ongewijzigd ten opzichte van de vorige editie in april 2015. De top 5 wordt ook dit kwartaal opnieuw aangevoerd door Antagonist en iXL Hosting, Ermis, Domeinwinkel en Sohosted.

In de top 25 zijn wel verschillende stijgers. Precies op plaats 25 komt Serveo binnen en stijgt daarmee 16 plaatsen vergeleken met de vorige editie. Daarnaast maken ook Neostrada (plaats 8 +12), Byte (plaats 11 +7) en Natuurlijk! Hosting (plaats 20 +14) een stevige stijging binnen de top 25.

Verder laten ook Easyhosting (plaats 31, +15), Correcthosting (plaats 39 +12) en Joomla Hosty (51 +23) een sterke stijging zien. Op plaats 40 is Net Ground de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst, gevolgd door Hostio Solutions (plaats 62) en Technotop Internet (plaats 69).

De HostingReview.nl Top 100 wordt aan het begin van elk kwartaal vastgesteld op basis van de beoordelingen met hostingbedrijven op vergelijkingssites, zoals ISPGids.com, webhosters.nl, hostingwijzer.nl, etc. Daarnaast wordt met verschillende factoren rekening gehouden met het aantal beoordelingen per vergelijkingssites en wanneer deze zijn geplaatst.

HostingReview.nl is net als ISPam.nl een initiatief van de auteur van dit artikel.

Jan de Korte, 9 juli 2015 10:40 am

Hoe zinnig is deze lijst als je laatste beoordeling uit 2011 is en je eigenlijk alleen 5 vd 5 sterren hebt gekregen??? Zie bijv. nummer 99 van de lijst.

Het lijkt me niet zo heel moeilijk in de top 50 te komen door een paar vrienden het maximale aantal sterretjes te laten geven....

Arnout Veenman, 9 juli 2015 11:18 am

Jan, natuurlijk heb je daar een punt, maar de lijst is wat het is, een overzicht van de best beoordeelde hosters op alle hosting vergelijkingssites. Ik sta open voor alle suggesties om de lijst te verbeteren.

Jeroen Edig, 9 juli 2015 12:41 pm

Wij (Xuna.nl) Kregen in het begin een mooie kaart dat we in de top 100 stonden (dacht ergens rond 40 ofzo) Echter nu worden wij totaal niet meer genoemd. Waarom zijn wij uit de lijst verwijderd?

Arnout Veenman, 9 juli 2015 12:57 pm

De HostingReview.nl Top 100 wordt vastgesteld op basis van de reviews op verschillende vergelijkingssites. Daarbij speelt de frequentie waarmee reviews zijn geplaatst op de verschillende websites een belangrijke rol. Het algoritme dat we gebruiken om dat te bepalen en de hoeveelheid data waar we ons op kunnen baseren wordt ook telkens groter. Het grootste deel van jullie reviews zijn al wat ouder, waardoor jullie niet meer in deze editie van de HostingReview.nl Top 100 voorkomen. Al brengt het me wel op het idee om ook de voorgaande edities weer online te zetten, zodat iedereen kan kijken waar die in het verleden stond.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.