Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN: Quarantaine .nl-domeinen een succes

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 november 2008 08:03 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenOp 6 september 2008 voerde SIDN de langverwachte quarantaine in voor opgeheven .nl-domeinen. Vanaf dat moment komt een opgeheven .nl-domein niet meteen weer opnieuw beschikbaar voor registratie, maar komt het domein eerst 40 dagen lang in quarantaine en gedurende die periode kan enkel de oorspronkelijke houder van het domein deze weer activeren door het domein uit quarantaine te halen.

Zojuist heeft SIDN, 80 dagen na de invoering van quarantaine voor .nl-domeinen, de eerste resultaten van het gebruik van de nieuwe mogelijkheid bekend gemaakt. Totaal zijn er gedurende deze 80 dagen 69.379 .nl-domeinen opgeheven, waarvan er 261 (0.37 procent) binnen 40 dagen uit quarantaine zijn gehaald. Totaal zijn er 46.724 domeinen uit quarantaine gekomen en daardoor weer vrij voor registratie, hiervan zijn er 5.096 binnen 24 uur opnieuw geregistreerd, nog eens 485 na 24 uur en 41.161 domeinen zijn nog steeds vrij.

In een reactie tegenover ISPam.nl liet SIDN CEO Roelof Meijer weten de invoering van de quarantaine een succes te vinden. De 261 domeinen die uit quarantaine zijn gehaald is dan ook hoger dan SIDN had verwacht. Al is het bij SIDN onbekend om welke reden de domeinen uit quarantaine worden gehaald. Het kan zijn dat er een fout is gemaakt door de deelnemer, maar ook dat een (voormalig) houder zich na opheffing bedenkt en het domein toch terug wil hebben. Overigens verwacht Meijer dat de mogelijkheid om domeinen uit quarantaine te halen percentueel nog meer zal worden gebruikt in de toekomst, omdat de huidige cijfers enigszins verwatert zijn doordat een deelnemer recent een groot aantal domeinen heeft opgeheven.

Verder stelt Meijer dat de preventieve maatregelen die SIDN genomen heeft voor invoering van de quarantaine naar tevredenheid werken. Daarbij doelt Meijer ondermeer op de sanctie van royement die er op staat als een deelnemer meerdere malen per dag tevergeefs probeert om een nog niet uit quarantaine gekomen domein te registreren. Hierdoor zijn er geen nieuwe problemen ontstaan als gevolg van de invoering van de quarantaine periode.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...