Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Alle evenementen in de branche – herfst 2015

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 28 juli 2015 10:00 uur

De komende tijd staan er veel evenementen in en rondom de cloud-, datacenter- en hostingbranche op de agenda. ISPam.nl heeft de belangrijkste evenementen voor de rest van 2015 op een rijtje gezet. Mocht er nog een evenement ontbreken, meldt dat dan even in de comments of via [email protected].

Nederland

ISPConnect en Webhostingtalk.nl Summer Splash BBQ + Abuse en Security seminar (Nieuwegein), 3 september
Een fantastische BBQ, en de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer te netwerken, aangeboden door Webhostingtalk.nl en ISPConnect. Daarnaast is er ook dit in 2015 weer de mogelijkheid om te waterskiën en bodyboarden. Voorafgaand, op dezelfde locatie hopen wij op je aanwezigheid bij de seminar Abuse en Security. Van 13:00 – 21:00 uur. Aanmelden via de website.

WorldHostingDays local (Amsterdam), 3 september
Europa als geheel is een belangrijk knooppunt voor de wereldwijde cloud- en hostingbranche, maar elk afzonderlijk land heeft ook zijn eigen unieke oplossingen en diensten gebaseerd op de verschillende IT-infrastructuren en -ontwikkelingen van het continent. Consolidatie, start-ups, doorverkoop of outsourcing – elk gebied in Europa kent zijn eigen sterkten en uitdagingen, die het beste ter plekke met lokale partners en gerenommeerde specialisten uit de branche kunnen worden besproken en aangepakt. Daarom organiseert WHD.local een roadshow langs zes verschillende Europese hotspots. Op elke locatie wordt een beknopte eendaagse bijeenkomst met vakbeurs, sessies en netwerkmogelijkheden gehoudenAanmelden en agenda via de website.

Rondetafeldebat “Best practices van de private, publieke en hybride cloud” (Baarn), 8 september
Op dinsdag 8 september organiseert Executive People in samenwerking met Nutanix, leverancier van hyperconverged infrastructure oplossingen, een rondetafeldebat over de best practices, uitdagingen en kansen van de verschillende cloud-varianten. Van 17:15 – 20:00 uur. Aanmelden via de website.

DHPA Zomer Feest (Den Haag), 10 september
We hebben met elkaar de laatste jaren veel bereikt en veel successen geboekt. Daar zijn wij uiteraard trots op. Dit alles was niet mogelijk zonder jullie kennis, enthousiasme en support. Daarom is het weer hoog tijd voor een goede netwerkavond (inclusief partner). Een avond om bij te praten, nieuws te delen en te genieten van een goede BBQ. Vanaf 18:00 uur. Aanmelden via de website.

HP Service Provider Event (Amsterdam), 14 september
Het HP Service Provider Event komt naar Nederland! Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan dit evenement. Tijdens het programma met internationale en Nederlandse sprekers, bespreken wij graag met u welke maatoplossingen voor u beschikbaar zijn die bijdragen aan de groei van uw bedrijf en helpen om kosten te besparen. Vanaf 09:00 uur. Aanmelden via de website.

Trend Micro Partner Event (Utrecht), 15 september
Voor veel organisaties blijft de cloud een vaag begrip en wordt security gezien als een obstakel. De nieuwe EU-datawetgeving maakt het security-vraagstuk nog complexer. Als reseller staat u voor de uitdaging om klanten voor te bereiden op en te begeleiden bij de transitie naar de cloud. Of het nu gaat om een private, public of hybride variant. Hoe gaat u om met de cloud-uitdagingen van uw klant? En hoe garandeert u optimale veiligheid en performance? Trend Micro geeft op dinsdagmiddag 15 september antwoord op deze en andere cloud-vraagstukken tijdens een speciaal event voor resellers, consultants, hosting- en (cloud) service provider. Van 12:30 – 20:00 uur. Aanmelden en programma via de website.

NL-IX Late summer drinks (Scheveningen), 16 september
NL-IX nodigt alle deelnemers, partners, relaties en leveranciers voor hun jaarlijkse Late Summer Drink. Van 17:00 – 21:00 uur. Aanmelden via de website.

OpenStack Benelux Conference 2015 (Bussum), 17 september
Op 17 september 2015 organiseert Fairbanks voor de tweede keer de OpenStack Benelux Conference. Op dit evenement kunt u zich als beslisser, ontwikkelaar, beheerder en gebruiker laten inspireren over de praktische toepassingen van OpenStack als cloud software. Het evenement vindt wederom plaats in ‘t Spant! in Bussum. Van 09:00 – 17:00 uur. Aanmelden via de website.

NLNOG-dag 2015 (Amsterdam), 18 september
De enige echte Hollandse netwerkbeheerders-dag komt er aan! Een dag gevuld met provocatieve, inspirerende, maar bovenal leerzame presentaties en gelegenheid voor discussie. Van 09:00 – 21:00 uur. Aanmelden via de website.

SANS ICS Security Summit (Amsterdam), 22 – 28 september
SANS ICS Amsterdam 2015 hosts five dedicated training courses for those tasked with securing Industrial Control Systems as well as a two day ICS Security Summit. This specialist training event takes place at the Radisson Blue Amsterdam, from September 22nd – 28th. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

HostingCon Europe (Amsterdam) 22 – 23 september
HostingCon is an annual, ‘must-attend’ event for a broad range of hosting and cloud professionals of every level. HostingCon attracts attendees from all areas of the hosting and cloud industry from start-ups to global giants. Attendees include key decision makers from hosting providers, cloud providers, managed service providers, hardware/software vendors, value added resellers and ISVs who make the Internet work. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

WHIR (Amsterdam), 23 september
WHIR Events offer a unique opportunity to do business and network in person with others in the cloud services and web hosting industry. Attendees include executives, solution providers and corporate decision makers. Events are held in a relaxed, comfortable environment with complimentary drinks and appetizers. Our goal is to provide a local venue where you can expand your network and create new business opportunities and partnerships. Van 18:00 – 21:00 uur. Aanmelden via de website.

Insight Technology Show 2015 (Amsterdam), 25 september
De Insight Technology Show is het evenement waar alle facetten van de IT-markt samenkomen op één middag, onder één dak. Kom in contact met ’s werelds meest toonaangevende leveranciers op gebied van hardware, software en IT-dienstverlening op één van de vele beursstands. Laat u informeren en inspireren over de meest recente oplossingen en trends in de IT-industrie én maak kennis met één van de vele Insight specialisten. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze break-outsessies met de thema’s mobility, internet of things , big data of security. Vanaf 13:00 – 18:30 uur. Aanmelden en programma via de website.

The Next step in Infrastructure (Nijkerk), 7 oktober
Tijden veranderen, ontwikkelingen binnen de IT volgen elkaar in razend tempo op en budgetten blijven nog steeds krap. Vandaag de dag zijn organisaties op zoek naar een infrastructuur die schaalbaar, beheersbaar en klaar voor de toekomst is. Tijdens het congres: The next step in infrastructure gaan we in op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur. Het thema dit jaar is “Uw infrastructuur de deur uit?”, het congres richt zich op: architecten, infrastructuur managers en IT management. Aanmelden en agenda via de website.

IT-Galaxy: online, on stage, on air (Bussum), 8 oktober
PQR nodigt u van harte uit voor IT-Galaxy op 8 oktober aanstaande. De zevende en tevens speciale editie, omdat we tijdens IT-Galaxy het 25-jarige bestaan van PQR vieren. Wij heffen graag met u het glas op dit heuglijke feit. Inloop vanaf 08:30 uur. Kijk voor meer informatie over het programma en om aan te melden op de website.

ISACA/Norea/PvIB Security Congres (Amsterdam Arena), 14 oktober
Hét congres zonder files, georganiseerd door ISACA, NOREA en PvIB. Vanaf 12:30 uur. Programma en aanmelden via de website.

Get (C)Loud! Event (Bunnik), 16 oktober
De Landgoederij in Bunnik vormt wederom het décor voor deze, inmiddels bij vele ISV’s, populaire netwerkborrel. We zijn zeer verheugd met de twee partners we voor de vijfde editie van Get (C)Loud! bereid hebben gevonden mede inhoud te geven aan het programma. coMakeIT en Weolcan hebben zich enthousiast aangemeld als partner. Het event richt zich met name op de Independent Software Vendors (ISV’s). Get (C)Loud! biedt hen daarin een platform waar zij elkaar op een zeer informele wijze ontmoeten en het gesprek aan kunnen gaan (debaten) om hun mening over en visie op de toekomst van cloud computing voor softwareleveranciers te kunnen delen. Programma en aanmelden via de website.

Holland Strikes Back (Den Haag), 27 oktober
Nederland is een internationale speler op het gebied van internetinfrastructuur en is daarmee ook een aantrekkelijk doelwit van cyberaanvallen. Gelukkig is Nederland ook zeer actief op het gebied van IT-innovatie en weten de online sector, het bedrijfsleven en de overheid zich steeds beter te weren tegen cybermisdaad. Kom op 27 oktober naar Holland Strikes Back en leer meer over de gevolgen van en de oplossingen voor de opvallendste cybersecurity incidenten van de laatste jaren. Inloop vanaf 13:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

Infosecurity (Jaarbeurs Utrecht), 4 – 5 november
Infosecurity.nl is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van IT-security voor IT-managers en IT-professionals. Spam, phishing, hackers en steeds geavanceerdere vormen van cybercrime vormen reële bedreigingen voor het bedrijfsleven. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken over IT-security en is een must voor iedere IT-professional. Op 4 en 5 november 2015 zullen wederom de deuren van Infosecurity.nl voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-securitybranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

Storage Expo (Jaarbeurs Utrecht), 4 – 5 november
Storage Expo is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van dataopslag en -beheer voor IT-managers en IT-professionals. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken en is een must voor iedere IT-professional die efficiënter wil omgaan met opslagcapaciteit en meer rendement wil halen uit databeheer. Op 4 en 5 november 2015 zullen wederom de deuren van Storage Expo voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-storagebranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

Black Hat Europe (Amsterdam), 10 – 13 november
The premier conference on information security returns to the beautiful city of Amsterdam, Netherlands in November, 2015. Professionals from all over the world gather for two days of intense Trainings and two thought-provoking days of Briefings brought to you by some of the brightest minds in the industry. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

Jaarcongres ECP (Den Haag) 19 november
Op 19 november 2015 vindt het Jaarcongres ECP plaats in Den Haag. Op het Jaarcongres ECP 2015 bevindt u zich in het hart van de digitalisering met een uitgebreid programma dat geheel in het teken staat van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de informatiesamenleving. Onderwerpen als internetveiligheid, big data, 3D printing, eHealth, robotisering, eID, internetstandaarden, maar ook ethische en maatschappelijke vraagstukken in dit kader passeren de revue in een dynamische setting die volop gelegenheid biedt tot kennisdeling en netwerken. Programma en aanmelden via de website.

SIDN Relatiedag (Utrecht), 26 november
Op donderdag 26 november vindt de SIDN relatiedag plaats. De opzet is vernieuwd, maar de locatie vertrouwd: in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Het programma is compacter en vol met interessante onderwerpen en boeiende sprekers. Netwerken en kennisdeling staan uiteraard weer centraal. Van 10:30 – 18:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

Europa

European Peering Forum (Madrid, Spanje), 20 – 23 september

ApacheCon Europe ( Budapest, Hongarije), 1 -2 oktober

LinuxCon Europe (Dublin, Ierland), 5 – 7  oktober

IP EXPO Europe (London, GB), 7 – 8 oktober

VMworld Europe (Barcelona, Spanje), 12 – 15 oktober

SDN & OpenFlow World Congress (Düsseldorf, DE), 12 – 16 oktober

DevOpsDays (Berlijn, DE), 26 – 27 oktober

ISSE Conference (Berlijn, DE), 10 – 11 november

RIPE71 (Bucharest, Roemenie), 16 – 20 november

Michiel, 28 juli 2015 11:49 am

18 september NLNOG dag:
http://nlnog.net/nlnog-dag-2015/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.