Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Lycos stopt met webhosting

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 november 2008 08:01 uur

Lycos, een van de grootste Europese webhostingbedrijven stopt met webhosting. In een verklaring meldt het bedrijf dat de aandeelhouders en de directie van Lycos Europa N.V. hebben besloten de winstgevende  bedrijfstakken af te stoten en verliesgevende activiteiten stop te zetten. In de laatste categorie vallen ook de webhosting activiteiten van het bedrijf.

Er wordt op dit moment gezocht naar een passende oplossing om de webhosting producten over te zetten naar een andere aanbieder, zonder onderbreking van de dienstverlening of extra kosten voor klanten. In ieder geval verwacht Lycos dat de webhosting dienstverlening tot in het eerste kwartaal van 2009 beschikbaar blijft. In het geval dat er geen overname kandidaat wordt gevonden, zullen klanten de mogelijkheid hebben om hun website en data veilig te stellen, zo probeert Lycos haar klanten gerust te stellen.

Uit het jaarverslag 2007 van Lycos Europe N.V. blijkt dat er in 2007 met de webhosting activiteiten 24.272.000 euro omzet is gerealiseerd, terwijl dat in 2006 nog maar 22.169.000 euro was, een toename van 9.4 procent in één jaar tijd. Ondanks deze mooie groeicijfers is het Lycos dus blijkbaar niet gelukt om haar webhosting activiteiten winstgevend te maken.

Voor de hostingbranche is het helemaal niet slecht dat Lycos met webhosting stopt, want ondanks de enorme omzet van het bedrijf, kan het met recht een rotte appel worden genoemd.

Sebastiaan Stok, 28 november 2008 11:11 am

Ik ben er niet rouwig onder op WHT hebben we al verschillende malen klachten van Lycos voorbij zien komen.
Gaat dan vooral het verhuizen van een domeinnaam.

Lycos is zijn basis een beetje kwijt geraakt en wilde teveel.
Van zoek machine naar internet portaal en later ook webhosting en eCommerce. Dat is staat gedoemd te mislukken, je dienstverlening wordt dan wel heel groot!
Beter zou zijn het dan in een dochter bedrijf onder te brengen, met een eigen bestuur en support desk.

Zelf heb ik vroeger ook nog een gratis Webhosting account bij Lycos gehad :) prettig was het niet maar hé.
Tegenwoordig kan je voor goed geld webhosting inkopen met een betere service dan je daar krijgt.

Arjan Bijnen, 28 november 2008 12:22 pm

Ik denk oprecht dat de ISP Branche dit bericht juichend leest. Nu even afwachten wie de activiteiten overneemt al kan ik me voorstellen dat met de overname van de activiteiten ook veel problemen overgenomen worden. Het zal een flinke klus worden om dit bij te werken.

TotallyHosted, 28 november 2008 4:29 pm

De laatste maanden hebben we al erg veel klanten daar wegverhuisd, dus ben benieuwd of de algemene 'webhostingomzet' bij bedrijven nu een leuke duw in de rug krijgt!

A. E. S., 13 januari 2009 9:58 pm

Helaas gaat Lycos ermee stoppen. Wel hebben zij dit laat aangegeven. Slechts twee weken van te voren is dit gebeurd. Lycos mail was opzich prima, wel vaak foutmeldingen. Ik denk dat zij zich hadden moeten concentreren op de verbetering van dit product. Op deze manier is het niet al te serieus genomen door de klanten.

Gre, 17 januari 2009 7:30 pm

Ik kreeg deze week een mail van Lycos dat ik mijn website moet verhuizen!!
Omdat ze er mee stoppen.....
Ik begrijp er niets van want ik heb nog nooit een website bij Lycos onder gebracht.
Dus....geen idee waar dit op slaat.
Wel heb ik ze gemaild met dezelfde mededeling als dat ik hier boven heb gezet......helaas ik heb geen antwoord gekregen tot nu toe.

Arjan Bijnen, 18 januari 2009 10:31 am

@Gre: Misschien heb je ooit een resellersaccount gestart bij Lycos? De resellers kregen namelijk ook een dergelijke mail, ongeacht of zei nu wel of niet actief waren.

piet, 26 januari 2009 7:59 pm

Echt balen dat ze stoppen, die gratis members.lycos.nl/... accounts waren ideaal om al je rotzooi op te gooien.

Cor Koene, 27 januari 2009 3:26 pm

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

R.L.J. van Aerle, 27 januari 2009 3:38 pm

U zult uw gegevens kwijt raken indien u deze niet voor 28 februari van uw webruimte afhaalt / download. Als u het op prijs stelt dat uw gegevens online blijven is het aan te raden om voor die tijd naar een ander bedrijf over te stappen.

e.poots, 23 februari 2009 2:13 am

bon dia

ik vind het heel beroerd dat jullie stoppen met web hosting, maar wat nog beroerder is dat wij als
bedrijf niet over kunnen stappen naar een andere host en wel hierom dat jullie dit bedrijf geen toestemmijng geven. we zijn al weken bezig en krijgen dus ook zins vandaag geen mail meer. wij zijn jaren goede klant van u geweest en ik vraag u daarom met klem dit ZO SNEL MOGELIJK op te lossen. wat dit kost ons veel gasten en geld

boze klant
Caribbean chillout
apartments
bonaire

A.E.Kohlman, 16 april 2009 1:56 pm

Na het stoppen van uw activiteiten rond hosting2go is mijn domein naam overggaan naar your webhost. Daar staat het nu sinds 15 april ook geregistreerd.
Een officiele afmelding bij Hosting 2 GO dat ik schriftelijk heb gedaan komt steeds retour. Vraag ben ik nu ook echt weg bij Lycos webhosting? Of komt er komend jaar een dubbele rekening?
Groeten
Arthur Kohlman

kalantari, 17 september 2009 1:41 pm

Ik wil weet wat gebeurt met mijn domein .

salutarana, 11 februari 2010 1:50 pm

gellukig zijn ze toch wel verstandig aan het worden want ja als je een webhost aan maakt dan moet je dan wel van verstand kunnen praaten ik vindt het alle maal maar beter zo er zijn veel meer internet chappies die het leuk vinden een interne site te openen maarja ik ben ik en hun zijn hun beeter kunne we zelf een een accounter worden die alles van internet weet dan hadden deze mensen ook niet hoeven klaagen groeten een oud aan nemer van de site lycos
inlog naam was salutarana
echte naam, silvan van slootsdijk

Maarten, 11 februari 2010 4:06 pm

Interpunctie wordt zóó overschat

P. Naeye, 15 april 2014 11:22 am

Toen, lang, lang geleden overgestapt naar Strato en dat was niksie nie' meer nie', waarom LYCOS, waarom!?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.