Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Het SSL Certificaten Monopolie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 mei 2006 00:06 uur

De grootste partijen voor SSL Certificaten zijn op dit moment Verisign en GeoTrust, met respectievelijk 45,4 procent en 26,7 procent aan marktaandeel wereldwijd. Dus kun je concluderen dat er een vrij gezonde markt is waarbij de twee grootste leveranciers goed met elkaar concurreren. Echter op 17 mei werd bekend dat Verisign haar grootste concurrent GeoTrust overneemt en op die manier krijgt het bijna drie kwart van de markt voor SSL Certificaten in handen, om precies te zijn 72.2 procent.

Waarbij ik me sterk afvraag of het bijna monopolie dat ontstaat wel zo wenselijk is en helemaal mijn wenkbrouwen frons bij het feit dat de Amerikaanse mededingsautoriteit dit heeft goedgekeurd danwel niet heeft ingegrepen.

Frank Louwers, 27 mei 2006 11:10 am

If you can't beat them, buy them? Geotrust was recent een doorn in't oog van Verisign geworden. Verisign is al jaren overpriced, maar recent heeft Geotrust een heel sterk reseller netwerk uitgebouwd. Zo kunnen resellers zoals wij zonder probleem SSL certificaten leveren aan 39 eur of minder, en is er een "aktie" (die al bijna een jaar loopt) waarbij iedereen met een Verisign certificaat gratis een Geotrust cert krijgt voor 1 jaar.

De overname is compleet in cash op het eerste zicht, dus ik neem aan dat de eigenaars van GeoTrust keihard onderhandeld hebben.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.