Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Resellers: de manier om te groeien voor hosters?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 augustus 2015 08:00 uur

Als hoster nog groeien in de overvolle hostingmarkt is lastig. Ook zijn er bepaalde doelgroepen die hosters graag willen bedienen, maar waarbij dat niet lukt. Verschillende hosters kiezen er daarom voor om telkens meer te richten op het aantrekken van resellers, die het contact en vaak ook het contract met de (eind)klant hebben en de hostingproducten zelf op hun beurt bij de hoster inkopen.

In de markt zijn er verschillende voorbeelden van hostingbedrijven die stevig inzetten op samenwerking met resellers. Daarbij gaat het vaak verder dan enkel korting op de reguliere verkoopprijzen maar steeds vaker valt op dat er ook nauw wordt samengewerkt tussen hoster en reseller.

Een dergelijke samenwerking is ook heel erg logisch want een hoster kan nou eenmaal niet alle klanten even goed bereiken of zelfs bedienen. De reseller aan de andere kant heeft vaak wel relaties die behoefte hebben aan hosting en waar de reseller ook een uitstekende relatie mee heeft maar de kennis en kunde om zelf (succesvol) hostingdiensten aan te bieden, is er niet.

Tot zover het theoretische deel, maar wat vertellen hosters zelf over de manier waarop ze samenwerken met hun resellers? Hieronder drie voorbeelden.

Twee weken geleden maakte LeaseWeb een nieuw reseller programma bekend. Het programma van LeaseWeb is een voorbeeld bij uitstek waarop een hoster en reseller kunnen samenwerken om succesvol de producten van de hoster te wederverkopen. Zo laat LeaseWeb weten verschillende elementen aan het programma te hebben toegevoegd zoals: trainingen voor nieuwe partners, business development planning, en een nieuwe service waarmee klanten partners kunnen vinden. Verder noemt het bedrijf ook nog betere promotionele acties en ‘seeding’ opties.

In een blog van Savvii die gisteren verscheen schrijft managed WordPress hoster over hoe zij samenwerken met hun resellers. Het bedrijf stelt dat ze “pro-actief meedenken en acteren in de business van onze partners”. Daarnaast biedt Savvii ook masterclasses aan: “Tijdens deze Masterclass geven wij je de tools en kennis om jouw klanten te overtuigen van onze diensten en producten. Uiteraard staan onze accountmanagers altijd voor je klaar om je verder te helpen als dat nodig is.”

Een derde voorbeeld is Realhosting dat op de eigen website veel aandacht aan resellers. Op de website schrijft het bedrijf: “Dankzij onze aantrekkelijke programma’s voor wederverkopers kan je zorgeloos webhosting en domeinregistraties aan jouw klanten aanbieden. Dankzij ons kortingsprogramma profiteer je van een lage inkoopsprijs. Wij regelen verder alle technische zaken zoals serverbeheer en beveiliging.” Daarbij heeft de klant dan de keuze om whitelabel diensten te verkopen óf écht alles aan Realhosting over te laten (inclusief het debiteurenbeheer maar wel op naam van en voor rekening van de reseller).

We gaan daarnaast binnenkort verschillende hosters op ISPam.nl aan het woord laten over hun ervaringen met samenwerking met resellers. Wie daar ook aan wil meewerken, kan een mailtje sturen naar redactie@ispam.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...