Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN schakelt analoge telefoonnet uit in 2010

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 5 februari 2007 14:35 uur

Het telecombedrijf KPN, dat in Nederland marktleider is op gebied van telefonie, zal uiterlijk 2010 haar complete telefoonnetwerk uitschakelen en daarvoor 8000 arbeidsplaatsen schrappen. Echt als een grote verrassing komt dat niet want KPN wil met haar tijd meegaan en kondigde afgelopen week al aan de naar schatting 900.000 analoge internet-inbel-abonnementen nog liefst dit jaar af te schaffen.

Telefoneren zal tegen die tijd nog uitsluitend via IP (Internet-Protocol) plaatsvinden aldus Eelco Blok van KPN tegenover het Duitse blad Wirstschaftswoche. Momenteel telefoneert nog altijd het overgrote deel van vooral de oudere generatie Nederlanders op de ouderwetse manier. Volgens KPN kan men in de toekomst alleen nog de concurrentie aan als ze met een zo hoog mogelijke bandbreedte alle diensten aan de consument kunnen aanbeiden. Daarbij wordt gedacht aan telefonie, internet en televisie. Dit kan alleen goed rendabel worden met een modern netwerk dat met IP-techniek werkt. KPN noemt dit het all-IP-network dat tegen 2010 klaar zou moeten zijn.

Overal in Nederland zullen glasvezelkabels worden gelegd tot zo dicht mogelijk bij de huizen. Daarmee moeten bandbreedtes van 30 tot 50 MBits worden gegarandeerd. KPN zal in het nieuwe glasvezel net tussen 1,0 en 1,5 miljard Euro investeren maar rekent erop daarna ook beter de kosten te kunnen beheersen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel minder technici nodig en 50 procent van de vaste medewerkers die nu aan het netwerk onderhoud plegen, zijn dan ook overbodig. Het netwerk zal door KPN ook voor de concurrentie worden opengesteld wat volgens KPN ook overeenstemt met de Europese regelgeving.

ISPam.nl Job board

D.L.H. Douma, 5 februari 2007 9:54 pm

Ben benieuw of dit wat gaat worden, ze hebben nu al problemen met Internet & Bellen.

Alexander, 5 februari 2007 10:14 pm

VoIP van KPN moet zich zeker nog even bewijzen. Voor de gewone consument zie ik eigenlijk nog geen grote voordelen voor VoIP. Ik vind de gesprekskwaliteit nog niet echt geweldig, en het is al duidelijk gebleken dat ons vaste telefoonnet vele malen betrouwbaarder is!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!