Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Website maken met Froukje de Both: WebMee.tv

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 mei 2006 12:31 uur

Al ruim een week geleden staat het nieuwe consumenten platform WebMee.tv online, waar in totaal 8 afleveringen, in voor de gemiddelde consument begrijpelijke taal, wordt uitgelegt wat er allemaal bij komt kijken om een eigen website op internet te maken. Het is een initiatief van ISP ArgeWeb, dat naar mijn idee een schot in de roos is. Het heeft een enorme buzz veroorzaakt waardoor bijna elk internet medium dat iets met het onderwerp te maken heeft er over bericht heeft. Zelf heb ik het ook direct bekeken en ik was onder de indruk, bijna geen (sluik) reclame en de uitleg is zeer duidelijk voor de consument.

Op marketingfacts is er ook aandacht aan het initiatief besteed, als reactie op de berichtgeving plaatste de initiatiefnemer het volgende in de comments:

Het heeft verschillende redenen om het op deze manier aan te pakken. Hieronder zal ik er een aantal toelichten.

1) Er zijn echt heel veel mensen die best wel een website of weblog willen maken, maar dat te eng of te moeilijk vinden. Deze mensen willen we over de streep trekken. Als ze dan ook nog eens de website bij ons onderbrengen is dat natuurlijk helemaal top.
2) Aan het eind van de serie gaan alle afleveringen op DVD en geven we deze gratis weg aan nieuwe klanten. Dit zal een positief effect hebben op onze helpdesk en ik hoop op het niveau van de website van onze klanten.
3) Je haalt met deze serie meer publiciteit dan met een advertentie-campagne met hetzelfde budget. Een item is shownieuws hebben we in ieder geval nooit gehaald met onze andere campagnes.
4) Naar ons idee blijft deze serie bij mensen langer hangen en onderscheidt het ons van de concurrentie om op deze manier marketing te doen.
5) Verder gaat Froukje de Both binnenkort webloggen met onze nieuwe weblog-software en het is een perfecte manier om zo onze weblog in de markt te zetten.

En het is natuurlijk ook erg leuk om te doen…

Bron: http://www.marketin…..met_froukje_de_both/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.