Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb Virtual Servers getroffen door ernstige storing storageplatform

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 september 2015 14:11 uur

Sinds gisteravond 20:00 uur heeft LeaseWeb een storing aan haar storageplatform waardoor een significant deel van de Public Virtual Servers problemen ondervinden. Ondanks het feit dat er samen met de leverancier direct een onderzoek is gestart en er pogingen zijn gedaan om de storing te verhelpen, is het probleem na 18 uur nog steeds niet opgelost.

In een reactie tegenover ISPam.nl laat LeaseWeb weten dat de storing is veroorzaakt door “een defect cache-device in een van de frontend-systemen die de storage aanbieden aan de virtualisatie-nodes”. Verder laat LeaseWeb in de reactie weten:

Door de redundantie in het systeem draait na het vervangen van zo’n device het storageplatform normaliter zonder (of met minimale) impact door. Dat is nu niet het geval, waardoor virtuele machines problemen met hun storage hebben. Het onderzoek wordt dan ook met de hoogste prioriteit voortgezet. Daar zowel wij als onze leverancier deze unieke storing nog nooit eerder hebben ervaren, is het nog niet duidelijk wanneer het probleem opgelost zal zijn. We zullen in de tussentijd onze klanten regelmatig via e-mail en NOC-posts (http://leasewebnoc.com) van updates voorzien.

De stabiliteit van het dit platform voldoet niet aan de kwaliteitsstandaarden die wij – en onze klanten – willen leveren. Wij waren al begonnen met voorbereidingen om de storageplatformen te vervangen. Naar aanleiding van dit incident we hebben besloten het proces te versnellen en zo spoedig mogelijk over te stappen naar het nieuwe systeem. Hierover volgt in de nabije toekomst meer informatie.

Hoeveel Public Virtual Servers er getroffen zijn door de storing, kan LeaseWeb niet precies vertellen. Echter wel dat het om een ‘significant aantal’ servers gaat. Ook hoeveel klanten er precies getroffen zijn door de storing is niet te zeggen, gezien één klant meerdere virtuele servers kan afnemen.

Uit de meldingen op de NOC-pagina van LeaseWeb blijkt dat door de storing virtuele servers van klanten in “read only mode” terecht kunnen komen. Daarnaast blijkt dat door de storing het storage platform nu een zeer hoge load (belasting) heeft. Dat leidt weer tot performance problemen voor de virtuele servers die gebruik van de storage maken.

Op dit moment kan LeaseWeb nog niet aangeven wanneer de storing definitief verholpen zal zijn. Wanneer er meer over de storing bekend is, wordt dit artikel aangevuld.

Ook op Twitter zijn er verschillende klanten die melden getroffen te zijn door de storing, onder meer de website Follow The Money is door de storing onbereikbaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...