Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

KPN doet een netwerkupgrade naar 40 Gbit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 5 december 2008 08:01 uur

KPN International heeft de eerste fase voltooid van de opwaardering van haar Europese glasvezelnetwerk naar 40 Gbit/s. De verbindingen Parijs – Londen – Amsterdam hebben nu deze hoge snelheid; andere belangrijke Europese bestemmingen staan nog voor dit kwartaal gepland. KPN heeft deze nieuwe dienst en capaciteitsniveaus tot stand kunnen brengen dankzij de brede toepassing van nieuwe Optical Transport Network (OTN) technologieën van haar technologiepartner Huawei.

De nieuwe oplossing is de afgelopen maanden uitgebreid getest en werd daarna tijdens een evenement in Londen gelanceerd, waarbij klanten van KPN International Wholesale en Huawei werden uitgenodigd om het nieuwe generatie-netwerk uit te proberen.

Carolien Nijhuis, Managing Director van KPN International, legt uit wat de zakelijke beweegredenen waren voor deze aanzienlijke upgrade: “Aangezien het gebruik van gegevens, video en telefonie blijft groeien bij zowel wholesale- als zakelijke klanten, is het einde aan de capaciteit of snelheid nog niet in zicht. Als netwerkeigenaar moeten we ons profileren door te anticiperen op de vraag en hier flexibel op in te springen.”

Om de snelheid van de 40 Gbit/s-verbindingen te bereiken, maakt KPN International gebruik van haar belang in de 208 kilometer lange Ulysses-zeekabel die tussen Nederland en Groot-Brittannië loopt. Deze kabel is in dienst sinds 1998, telt 48 fibers en heeft een oorspronkelijke snelheid van 2,5 Gbit/s per vezelpaar.

Fan Miao, Managing Director van Huawei Nederland, ziet het 40 Gbit/s-netwerk van KPN International als een toonaangevend initiatief: “We hebben gezamenlijk een oplossing ontwikkeld met een opzienbarende flexibiliteit, waarmee KPN International het verkeer effectiever dan ooit kan routeren en balanceren. We willen ook graag op de milieuvriendelijkheid van de oplossing wijzen, waardoor de kosten en milieu-invloed van het energieverbruik drastisch worden teruggebracht.”

De verbinding Parijs – Londen – Amsterdam is nu volledig operationeel. Klanten hebben reeds veel belangstelling getoond. KPN International hoopt voor het eind van het jaar de nieuwe generatie dienst uit te breiden naar de belangrijkste zakelijke knooppunten in haar pan-Europese netwerk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.