Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Wilfried Dudink nieuwe voorzitter AMS-IX

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 9 december 2008 08:01 uur

AMS-IXTijdens de 25ste General Meeting van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) zijn er een aantal verandering in het bestuur van de vereniging AMS-IX gekomen.

De belangrijkste verandering is ongetwijfeld het feit dat de voorzittershamer door Mark van der Laan, manager interconnection procurement bij Vodafone aan Wilfried Dudink, Director Sales Development bij Deutsche Telekom is overgedragen. Van der Laan, die al sinds 2003 in het AMS-IX bestuur zat en vanaf 2006 voorzitter van de AMS-IX was, treedt uit nu hij zijn termijn heeft afgemaakt.

Wilfried Dudink licht toe:

De Amsterdam Internet Exchange fungeert als één van de belangrijkste knooppunten voor internetverkeer. Meer en meer nationale, maar vooral internationale, internet-, content- en telecom-providers vinden hun weg naar dit knooppunt. Ik denk dat we met de nieuwe samenstelling van de board een perfecte mix hebben gevonden om AMS-IX verder te ontwikkelen als leider en voortrekker in deze internationale markt.

Verder zijn er ook enkele nieuwkomers in het bestuur: Willem Malherbe – Hoofd Strategie bij Vodafone, Didier Soucheyre – president van het Franse Neotelecoms en Reinart Wellinkvoorde – senior specialist Interconnection van Ziggo. Jan Paul Dekker technisch manager bij RTL Interactief had tevens zijn termijn uitgediend en treedt uit. Simon Hania is vervroegd teruggetreden vanwege de overvloed aan goede, nieuwe bestuurskandidaten en zijn recente wisseling van werkgever – van XS4ALL naar TomTom – welke geen AMS-IX-lid is.

Job Witteman, algemeen directeur bij AMS-IX:

Met deze nieuwe samenstelling zijn alle belangrijke groepen uit het ledencollectief wederom in het bestuur vertegenwoordigd. Voor ons is dat zeer van belang, zodat het bestuur uitgebalanceerde besluiten kan nemen over de voorgestelde strategische ontwikkelingen rond de exchange.

Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er met de komst van Didier Soucheyre van Neotelecoms ook een MKB bedrijf in het bestuur van AMS-IX is vertegenwoordigd. En uiteraard felicitaties aan Wilfried Dudink als kersverse voorzitter van de AMS-IX!

Dirkje, 9 december 2008 10:52 am

Ik mis een grote hosting provider in het rijtje...

Wilfried Dudink, 10 december 2008 11:10 am

Dirkje, naast de genoemde personen zit ook Christian Kaufmann van Akamai in de Board.
Arnout, bedankt voor de felicitatie ;-)

Groet,
Wilfried Dudink

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.