Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Enertel samen met Intel in landelijk draadloos netwerk

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 27 mei 2006 16:52 uur

Het deel van Enertel dat niet door kpn is overgenomen gaat samen met Intel een landelijk draadloos (wimax) netwerk aanleggen. Hiervoor is een nieuw bedrijf opgericht dat de naam Worldmax draagt. Grootste financieer in het bedrijf is Intel, dat met haar investeringspoot Intel Capital ruim 10 miljoen dollar in Worldmax steekt om een meerderheidsbelang te krijgen, de investering die Enertel Holding doet is niet bekend gemaak, wel bekend is dat Enertel Holding haar WLL-licentie die nodig is voor aanleg van het netwerk inbrengt, hier heeft Enertel 4 miljoen euro voor neergeteld.

Worldmax zal de breedband connectiviteit niet direct aan de eind-gebruiker verkopen, maar zal als wimax-groothandel gaan functioneren, waarbij wederverkopers de breedband diensten inkopen en weer doorverkopen aan de eind-gebruiker. In de gsm-wereld worden deze wederverkopers MVNO’s genoemd (mobile virtual network operator), een voorbeeld hiervan is Debitel.

Enertel en Intel zijn overigens niet de eersten die de ambitie hebben uitgesproken om een landelijk draadloos netwerk aan te leggen via WLL, vorige week maakte Casema de zelfde ambitie bekend.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.