Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Evenementen in de branche: oktober en november 2015

  • Door
  • Redactie
  • geplaatst op
  • 30 september 2015 14:00 uur

De komende tijd staan er veel evenementen in en rondom de cloud-, datacenter- en hostingbranche op de agenda. ISPam.nl heeft de belangrijkste evenementen voor oktober en november 2015 op een rijtje gezet. Mocht er nog een evenement ontbreken, meldt dat dan even in de comments of via [email protected].

Oktober

Nederland

De veranderende rol van het datacenter (Haarlem), 1 oktober
De rol van carrier-neutrale datacenters is aan het veranderen. Aan de ene kant blijft de rol as knooppunt op het Internet van belang, waarbij content en hosting providers fysiek verbinden met ISPs en Internet backbones.Tijdens deze middagsessie georganiseerd door ISPConnect, DHPA en EvoSwitch, nemen we in vogelvlucht de laatste ontwikkelingen door rond Cloud, waarbij een aantal actuele onderwerpen aan de orde komt. Er is ruimte voor vraag en antwoord, en de sessie wordt afgesloten met een tour door het EvoSwitch AMS1 datacenter en een netwerkevent. Aanmelden en agenda via de website.

BIT Seminar: De basisbegrippen van e-mail, domeinen en DNS ( Ede), 1 oktober
Tijdens dit seminar gaan we terug naar de basisbegrippen. Wat is DNS? Hoe lees je headers van e-mail en hoe maak je gebruik van filters. Vanaf 15:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

Opening Cogent Datacenter ( Amsterdam), 1 oktober
Join Cogent on Thursday, October 1st, 2015 from 16:00 – 20:00 to launch our brand new Amsterdam Data Center! Come tour the facility and enjoy hors d’œuvres, beer and wine with the local Cogent team. Cogent’s CEO, Dave Schaeffer, will attend and give a short presentation on “How to Choose the Right Data Center to Fit Your Needs.” Vanaf 16:00 uur. Aanmelden via de website.

The Next step in Infrastructure (Nijkerk), 7 oktober
Tijden veranderen, ontwikkelingen binnen de IT volgen elkaar in razend tempo op en budgetten blijven nog steeds krap. Vandaag de dag zijn organisaties op zoek naar een infrastructuur die schaalbaar, beheersbaar en klaar voor de toekomst is. Tijdens het congres: The next step in infrastructure gaan we in op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur. Het thema dit jaar is “Uw infrastructuur de deur uit?”, het congres richt zich op: architecten, infrastructuur managers en IT management. Aanmelden en agenda via de website.

IT-Galaxy: online, on stage, on air (Bussum), 8 oktober
PQR nodigt u van harte uit voor IT-Galaxy op 8 oktober aanstaande. De zevende en tevens speciale editie, omdat we tijdens IT-Galaxy het 25-jarige bestaan van PQR vieren. Wij heffen graag met u het glas op dit heuglijke feit. Inloop vanaf 08:30 uur. Kijk voor meer informatie over het programma en om aan te melden op de website.

NextStep Benelux 2015 – RADically faster (Maarssen), 8 oktober
Donderdag 8 oktober organiseert OutSystems NextStep Benelux, zijn jaarlijkse evenement voor klanten, partners en IT-professionals in de Benelux. Deze editie staat in het teken van trends op het gebied van applicatieontwikkeling door middel van Rapid Application Delivery (RAD)-platformen. Aan de hand van cases, keynotes en breakoutsessies krijgt de bezoeker inzicht in de beste enterprise-strategieën voor applicatieontwikkeling en de rol die RAD-platformen hierin kunnen spelen. Vanaf 08:30 uur. Aanmelden en programma via de website.

ISACA/Norea/PvIB Security Congres (Amsterdam Arena), 14 oktober
Hét congres zonder files, georganiseerd door ISACA, NOREA en PvIB. Vanaf 12:30 uur. Programma en aanmelden via de website.

Lunch & Learn Oxilion, bezoek Datacenter (Enschede), 15 oktober
Wil je weten hoe Oxilion jouw website of applicatie online houdt? Meld je dan aan voor deze Lunch & Learn waar we een bezoek brengen aan het datacenter. Je krijgt een rondleiding door het Equinix-datacenter, één van de locaties waar wij onze eigen hardware hebben gewarehouset, en je leert alles over de bijzondere wereld achter de hosting. Vanaf 12:30 uur. Aanmelden en programma via de website.

Claranet Private Cloud Seminar (Eindhoven), 15 oktober
Op donderdagmiddag 15 oktober 2015 organiseren wij ons eerstvolgende Private Cloud seminar in het Philips Stadion te Eindhoven. Op dit seminar wordt er gesproken over de mogelijkheden van Private Cloud voor uw organisatie. Deze editie komen Sophos (Meldplicht Datalekken; en nu?) en Brainport Development (klant aan het woord) als gastsprekers. Programma en aanmelden via de website.

Get (C)Loud! Event (Bunnik), 16 oktober
De Landgoederij in Bunnik vormt wederom het décor voor deze, inmiddels bij vele ISV’s, populaire netwerkborrel. We zijn zeer verheugd met de twee partners we voor de vijfde editie van Get (C)Loud! bereid hebben gevonden mede inhoud te geven aan het programma. coMakeIT en Weolcan hebben zich enthousiast aangemeld als partner. Het event richt zich met name op de Independent Software Vendors (ISV’s). Get (C)Loud! biedt hen daarin een platform waar zij elkaar op een zeer informele wijze ontmoeten en het gesprek aan kunnen gaan (debaten) om hun mening over en visie op de toekomst van cloud computing voor softwareleveranciers te kunnen delen. Programma en aanmelden via de website.

Holland Strikes Back (Den Haag), 27 oktober
Nederland is een internationale speler op het gebied van internetinfrastructuur en is daarmee ook een aantrekkelijk doelwit van cyberaanvallen. Gelukkig is Nederland ook zeer actief op het gebied van IT-innovatie en weten de online sector, het bedrijfsleven en de overheid zich steeds beter te weren tegen cybermisdaad. Kom op 27 oktober naar Holland Strikes Back en leer meer over de gevolgen van en de oplossingen voor de opvallendste cybersecurity incidenten van de laatste jaren. Inloop vanaf 13:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

TIER010 (3 datacenters Regio Rotterdam), 29 oktober
Op donderdag 29 oktober wordt voor de derde keer het TIER010 evenement gehouden. Tijdens het evenement worden IT-managers en directieleden uit de ICT-sector in de gelegenheid gesteld om drie deelnemende datacenters in één dag te bezoeken. De bezoekers mogen tijdens deze dag een kijkje in de keuken nemen van de streng beveiligde datacenters: Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam. Vanaf 09:30. Programma en aanmelden via de website.

Europa

LinuxCon Europe (Dublin, Ierland), 5 – 7  oktober

IP EXPO Europe (London, GB), 7 – 8 oktober

VMworld Europe (Barcelona, Spanje), 12 – 15 oktober

SDN & OpenFlow World Congress (Düsseldorf, DE), 12 – 16 oktober

DevOpsDays (Berlijn, DE), 26 – 27 oktober

November

Nederland

SUSEcon ( Amsterdam), 2 – 6 november
SUSECon is de jaarlijkse wereldwijde conferentie van SUSE die sinds de verzelfstandiging van SUSE in 2011 al enkele keren heeft plaatsgevonden in de US. Dit jaar zal het event voor het eerst in Nederland plaatsvinden en wel in Amsterdam. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

Infosecurity (Jaarbeurs Utrecht), 4 – 5 november
Infosecurity.nl is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van IT-security voor IT-managers en IT-professionals. Spam, phishing, hackers en steeds geavanceerdere vormen van cybercrime vormen reële bedreigingen voor het bedrijfsleven. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken over IT-security en is een must voor iedere IT-professional. Op 4 en 5 november 2015 zullen wederom de deuren van Infosecurity.nl voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-securitybranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

Storage Expo (Jaarbeurs Utrecht), 4 – 5 november
Storage Expo is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van dataopslag en -beheer voor IT-managers en IT-professionals. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken en is een must voor iedere IT-professional die efficiënter wil omgaan met opslagcapaciteit en meer rendement wil halen uit databeheer. Op 4 en 5 november 2015 zullen wederom de deuren van Storage Expo voor u geopend zijn! Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-storagebranche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies. Programma en aanmelden via de website.

Black Hat Europe (Amsterdam), 10 – 13 november
The premier conference on information security returns to the beautiful city of Amsterdam, Netherlands in November, 2015. Professionals from all over the world gather for two days of intense Trainings and two thought-provoking days of Briefings brought to you by some of the brightest minds in the industry. Meer informatie over aanmelden en het programma van dit meerdaagse evenement is te vinden via de website.

Openprovider Partner Event (Loosdrecht), 12 november
Openprovider organiseert op 12 novemberin samenwerking met enkele van zijn belangrijkste leveranciers het eerste Openprovider Partner Event. Wat kan je verwachten? Informatie, leren, netwerken, hapjes, drankjes, entertainment en fun! Vanaf 15:00 uur. Aanmelden via de website.

Lunch & Learn Oxilion,webshop ( Enschede), 12 november
Je hebt veel tijd en geld gestopt in het ontwikkelen van je webshop, het samenstellen van een interessant assortiment en het bepalen van een succesvolle marketingstrategie. Toch blijft de omzet achter bij je verwachtingen of loopt je omzet zelfs terug, al je effort ten spijt. Voordat je een blik SEO-specialisten open trekt, je webshop opnieuw onder handen neemt of besluit je prijzen te halveren, moet je eerst deze sessie bijwonen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt in één keer duidelijk waarom ‘de webshop’ ten dode is opgeschreven en wat jij kunt doen om het tij te keren. Vanaf 12:30 uur. Aanmelden en programma via de website.

BIT Seminar: Veiliger en vertrouwder online door internetstandaarden DKIM, DANE en DMARC (Ede), 12 november
SPF, DKIM en DMARC zijn internetstandaarden voor het terugdringen van phishing, SPAM, virussen en andere narigheid die per e-mail bezorgd wordt. DANE is een protocol dat gebruikt wordt om SSL certificaten te valideren. Tijdens dit seminar informeren we u graag over het belang en de werking van van deze standaarden. Vanaf 15:00 uur. Aanmelden via de website.

Jaarcongres ECP (Den Haag) 19 november
Op 19 november 2015 vindt het Jaarcongres ECP plaats in Den Haag. Op het Jaarcongres ECP 2015 bevindt u zich in het hart van de digitalisering met een uitgebreid programma dat geheel in het teken staat van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de informatiesamenleving. Onderwerpen als internetveiligheid, big data, 3D printing, eHealth, robotisering, eID, internetstandaarden, maar ook ethische en maatschappelijke vraagstukken in dit kader passeren de revue in een dynamische setting die volop gelegenheid biedt tot kennisdeling en netwerken. Programma en aanmelden via de website.

SIDN Relatiedag (Utrecht), 26 november
Op donderdag 26 november vindt de SIDN relatiedag plaats. De opzet is vernieuwd, maar de locatie vertrouwd: in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Het programma is compacter en vol met interessante onderwerpen en boeiende sprekers. Netwerken en kennisdeling staan uiteraard weer centraal. Van 10:30 – 18:00 uur. Programma en aanmelden via de website.

Europa

ISSE Conference (Berlijn, DE), 10 – 11 november

RIPE71 (Bucharest, Roemenie), 16 – 20 november

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.